Viherpiha

Tee jääkoristeet puiden oksille

Tee jääkoristeet puiden oksille
Kun yöksi luvataan kipakkaa pakkasta, ota pussillinen ilmapalloja esille ja täytä ne vedellä. Saat niistä riemukkaita jääkoristeita puutarhaan.
Julkaistu 25.12.2015

Tarvikkeet:

  • keskikokoisia tai isoja ilmapalloja
  • lahjanauhaa ja ohutta narua
  • hanavettä
  • sakset.

Näin jääkoristeet valmistuvat

1. Kerää tiskipöydälle ilmapalloja, nauhaa, narua ja sakset. Parhaiten onnistut reilun kokoisilla ilmapalloilla.
2. Sido ripustusnauhaan solmu ja ujuta se ilmapallon sisälle. Venytä pallon suu hanan ympärille ja ala täyttää palloa rauhallisesti kylmällä vedellä. Nipistä pallonsuuta hanan ympärillä ja tue toisella kädellä vedestä täyttyvää palloa. Lopeta täyttö ajoissa, sillä jos valutat palloon liian paljon vettä, se hajoaa helposti.
3. Sulje ilmapallon suu kietomalla sitä itsensä ympäri ja sen jälkeen tiukasti ohuella narulla. Näin ripustusnauha jää tukevasti pallon sisään. Vie kaikki vedellä täytetyt ilmapallot ulos jäätymään. Asettele ne muovin päälle, hieman erilleen toisistaan. Pallot jäätyvät yhden kylmän pakkasyön aikana.
4. Irrota ilmapallo tekemällä siihen kynnellä viilto, jolloin pallo repeää riekaleiksi. Tarkista jään paksuus – noin sentin paksuinen jää on riittävän kestävä. Tarvittaessa jatka jäädyttämistä. Pallon pohjalle jää usein jäätymätön tai vain hieman jäätynyt kohta, jonka kautta saat helposti poistettua ylimääräiset vedet.
5. Kiiltävä ripustusnauha koristaa jäistä sydäntä. Solmut estävät liukasta nauhaa luiskahtamasta jään lävitse.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »