Tee avainnaulakko vanhan ajan tyyliin
Tee itse
Tee avainnaulakko vanhan ajan tyyliin
Kuvansiirto onnistuu lasertulostimella ja liima-aineella vaikka vanhalle lankulle. Lisää vielä pari naulaa ja pätkä pitsiä, niin vintagehenkinen avainnaulakko on valmis.
Julkaistu 24.5.2016
Unelmien Talo&Koti

Avainnaulakon lisäksi kuvansiirtotekniikalla voi kopioida vaikka perhepotretin vanerille tai lankulle ja tehdä kotiin näyttävän taideteoksen.

Huomioi työtä tehdessä, että kuva kääntyy peilikuvakseen. Tekstejä ei siis kannata siirtää, ellet käännä kuvaa tietokoneen avulla jo ennen tulostusta.

Tarvikkeet:

  • kappale vanhaa lankkua, vaneria tai muuta sopivaa puuta
  • lasertuloste haluamastasi kuvasta
  • Gel Medium -ainetta
  • lattasivellin, sieni ja vettä
  • kaksi silmukkaruuvia ja kolme vanhaa naulaa tai ripustuskoukkua
  • silkki- tai pitsinauhaa
  • akryylimaaleja
  • pieni sivellin
  • kaluste- tai mehiläisvahaa
  • kangasriepu.

Näin teet avainnaulakon

1. Tulosta haluamasi kuva lasertulostimella tavalliselle tulostepaperille. Mustesuihkutulostin EI sovellu tähän työhön. Puhdista puun pinta irtoliasta ja pölystä. Leikkaa kuva sopivan kokoiseksi ja levitä Gel Mediumia kuvapuolelle siveltimellä.
2. Asettele kuva kuvapuoli alaspäin puulle ja sivele sen pintaa sormilla kauttaaltaan, jotta rypyt ja ilmakuplat poistuvat. Anna kuivua seuraavaan päivään.
3. Kun kuva on kuiva, kastele sieni ja kostuta kuva. Hiero paperia varovasti ensin sienellä ja sitten sormilla, kunnes se alkaa irrota. Kastele välillä ja jatka hieromista, kunnes kaikki paperi on irronnut ja jäljellä on vain puulle siirtynyt kuva. Anna kuivua.
4. Kiinnitä silmukkaruuvit työn yläreunaan. Pujota nauha silmukkaruuveista. Käytä akryylimaaleja ja pientä sivellintä kuvan retusoimiseen eli värin lisäämiseen tiettyihin kohtiin. Ohenna maalia vedellä, jotta saat keveän lopputuloksen.
5. Kun maali on kuivunut, sivele tai hierrä kangasrätillä kalustevahaa tai mehiläisvahaa koko työn etupinnalle. Näin kuva ja puu saavat suojakerroksen ja silkkisen pinnan.
6. Vasaroi varovasti vanhat naulat kuvan alle työn alareunaan ripustuskoukuiksi. Voit tehdä apureiät naskalilla tai pienellä poranterällä.

Seepiansävyisissä kuvissa on ihanaa ajan patinaa. Viimeistele vintagefiilis ruostenauloilla ja pitsillä.

Akryylimaalien ohentamiseen tarkoitettu Gel Medium -aine sopii mainiosti myös kuvansiirtoon. Avainnaulakkoa varten kuva siirrettiin vanhalle lankulle. Ainetta on saatavilla taidetarvikeliikkeistä.

Lue lisää:

Kommentoi »