Täydelliset yhdessä: parsarisotto ja yllättävä viinivalinta


Minkä viinin valitsen parsarisoton kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen kausiherkun kaveriksi.
Kuvat Kirsi Salovaara

Parsarisotto yhdistää Italian ihanan täyteläiset maut, sitruunan ja valkoviinin hapokkuuden sekä parsan raikkauden. Parsarisoton ohjeen löydät täältä.

Täydellinen viini parsarisoton kanssa: Blanco de Tempranillo 13,63 €

"Parsarisotto ja raikas valkoviini kulkevat käsi kädessä, mutta entäpä punaisista rypäleistä valmistettu valkoviini? Ilman kuorikontaktia valmistettu espanjalainen tempranillo on väriltään vaalea mutta täynnä omaleimaista kypsää hedelmäisyyttää ja ryhdikästä hapokkuutta. Yllättävä ja herkullinen valinta klassisen parsarisoton kaveriksi." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén

Julkaistu: 24.4.2019