Täydelliset yhdessä: kantarellirisotto ja hapokas valkoviini


Minkä juoman valitsen kantarellirisoton kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen sienisuosikin kaveriksi.
Kuvat maahantuojat ja valmistajat, Jukka Ahonala

Mehevän kostea kantarellirisotto on kaunista ja herkullista haarukoitavaa. Parmesaanijuusto ja kuiva valkoviini antavat risotolle hienostuneen maun. Ota ohje talteen tästä.

Täydellinen viini kantarellirisoton kanssa: Giesen Chardonnay 14,59 €

"Monivivahteinen uusiseelantilainen chardonnay-valkoviini on nappivalinta kantarellirisotn kaveriksi. Tämä luonteikas valkoviini on täynnä sähköistä hapokkuutta. Se antaa viinille aseet taistella parmesaanijuustolla höystetyn risoton täyteläisyyttä vastaan, ja tekee makuparista tasapainoisen ja herkullisen. Viinin raikkaan hedelmäinen aromiprofiili on myös virkistävä vastapari kantarellin maanläheiselle makumaailmalle." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Julkaistu: 7.8.2019