Taulut, julisteet ja veistokset – kauniit katseenvangitsijat viimeistelevät kodin sisustuksen
Sisustus
Taulut, julisteet ja veistokset – kauniit katseenvangitsijat viimeistelevät kodin sisustuksen
Taulut ja veistokset ovat sisustajan parhaita kavereita, kun pitää mielessä muutamat perusasiat. Tällaisia tyylinäytteitä nähtiin Mikkelin asuntomessujen kohteissa!
Julkaistu 10.8.2017
Meillä kotona

1. Taiteen ei tarvitse hypätä silmille tai varastaa showta. Upea järvimaisema on ilman muuta tämän huoneen päätähti, mutta silti mukaan mahtuu ihmisen tekemääkin kauneutta. Lattialla sohvan vieressä istuu pieni pronssihahmo. Sen mietiskelevä olemus sopii hienosti yhteen maiseman kanssa.

Kohde 8, Villa Saimaanhelmi

2. Iso tila tarvitsee isoa taidetta. Tämä kolmiosainen maalaus on juuri sopiva ruokailutilan päätyseinään. Sen kuviot toistavat design-valaisimen johtokiehkuroiden linjoja ja lämpimän siniset sävyt sointuvat hienosti keittiön tammikalusteisiin.

Kohde 27, Villa Kuusikko

3. Monesta pienestä taulusta syntyy lähekkäin ripustettuna suuri kokonaisuus. Suunnilleen sama koko ja kullansävyinen väritys liittää teoksia entistä selvemmin yhteen. Kapea ikkuna on sekin taitavasti otettu osaksi sommitelmaa.

Kohde 13, Saimaan Aava

4. Pieneen ja hankalan muotoiseen tilaan voi myös sovittaa taidetta. Takan ja ikkunan välissä ei ole paljoa seinää, mutta paikka on juuri täydellinen savukiehkuraa muistuttavalle puureliefille. Se antaa sielua ja pehmeyttä muuten hiukan kolkolle tilalle.

Kohde 16, Saimaan Ateljee

5. Taiteella voi tuoda räiskyvää värikkyyttä muuten hillittyyn sisustukseen. Selkeät väripinnat ja vaalea kehystys liittävät tämän teoksen huoneen modernin harmaa-valkoiseen värimaailmaan.

Kohde 8, Villa Saimaanhelmi

6. Mihin katse ensimmäisenä tässä makuuhuoneessa etsiytyy? Kehystettyyn julisteeseen, ja sitä tukikohtanaan käyttäen silmä käy tutkimassa muita kohteita. Juliste kokoaa sisustuksen irralliset langat ja solmii ne yhteen. Vaikka sinulla ei olisikaan varaa oikeiden taiteilijoiden maalauksiin, kannattaa seinälle ripustaa jokin katseenvangitsija.

Kohde 6, Kannustalon Harmaja Saimaa

Kommentoi »