Miten onnistuu kaunis taulukollaasi? Katso kätevät kaavakuvat ja kokeile teippiniksiä!
Sisustus
Miten onnistuu kaunis taulukollaasi? Katso kätevät kaavakuvat ja kokeile teippiniksiä!
Taulujen asettelu kauniiksi ryhmäksi on yllättävän vaikeaa. Miten kollaasista saa tasapainoisen mutta myös mielenkiintoisen? Sisustussuunnittelija Suvi Malkki jakaa oivat vinkit!

Taulujen asettelu – näin onnistut

  • Kootessasi sommitelmaa tauluista, joissa on erilaiset ja erikokoiset kehykset, on oltava hyvin tarkka, että kokonaisuudesta tulee tasapainoinen.
  • Muista kollaasia sommitellessasi 145-periaate, eli että myös taulukollaasin keskipiste on 145 sentin etäisyydellä lattiasta.
  • Vältyt virheiltä seinässä, kun sommittelet kollaasin lattialle. Mittaa ensin seinätila, johon taulut sijoittuvat. Rajaa samankokoinen alue lattiallesi ja sovittele taulujen paikat lattialla.
  • Hyvä väli tauluille on noin 5–10 senttiä.
  • Mittaa sopivat välit mittanauhalla ja merkitse itsellesi ne ylös paperille, johon olet hahmotellut kynällä sommitelmasi. Sitten vain asennat taulun kerrallaan suoraan sommitelmasta seinään.
  • Voit myös kokeilla teippiniksiä eli teippaat seinään taulujen kokoiset mallit vaikka leivinpaperista. Voit myös hyödyntää uusien kehysten mukana tulevia paperiarkkeja.

4 ideaa taulukollaasiin

1. Asettele taulut siten, että kaikkien keskipiste on samassa linjassa. Suurin taulu keskelle. Taulujen koko pienenee samalla tavalla molemmin puolin.

2. Sijoittele taulujen yläreuna samaan linjaan.

3. Sijoita taulujen alareuna samaan linjaan. Tämä linjaus toteutuu helposti asettamalla taulut ne kokoavalle tauluhyllylle.

4. Linjaa taulut ohjaavan viistolinjan mukaisesti, jolloin katse ohjautuu vasemmalta oikealle ylöspäin.

Sisustusjulisteet ovat edullinen tapa tuoda kotiin jotain uutta. Ruokailutilan vihreä seinä antaa ryhdikkään taustavärin vaaleakehyksisille tauluille, jotka on koottu tasapainoiseen asetelmaan kaapin ylle. Saat taulusommitelmasta yhtenäisen valitsemalla erikokoisiin tauluihin samansävyiset kehykset. Kuva Poster Store.
Tauluhyllylle voi sommitella taulujen lisäksi myös kynttilöitä ja muita pieniä esineitä.

Lähteet: Suvi Malkki, Kehysliike Malkki ja Frida Ramstedt: Tyylikäs koti (Tammi, 2019)

Kommentoi »