Kotivinkki

Mihin kierrätän tarpeettomat tavarat ja vaatteet? Poimi talteen näppärä muistilista

Mihin kierrätän tarpeettomat tavarat ja vaatteet? Poimi talteen näppärä muistilista
Pursuavatko nurkat turhaa tavaraa? Ammattijärjestäjä Laura Holmström neuvoo, miten kierrätät itsellesi tarpeettomaksi jääneet tekstiilit ja tavarat.
Julkaistu: 10.2.2020

Lahjoita hyväntekeväisyyteen

Puhtaan ja hyväkuntoisen tekstiilin tai tavaran voi viedä kierrätyskeskuksiin ja lähetystoreille, joiden tuottoa ohjataan hyväntekeväisyyteen. Tällaisia ovat esimerkiksi Fida, SPR:n Kontti tai UFF. Osassa on myös noutopalvelu.

Anna apua tarvitseville

Voit auttaa vähävaraisia myös lahjoittamalla suoraan esimerkiksi turvataloille, Vailla vakinaista asuntoa ry:lle, Hope ry:lle ja Mannerheimin lastensuojeluliitolle. Ne ottavat vastaan tavallisia sesongin käyttövaatteita, ja niihin kannattaa olla yhteydessä etukäteen.

Tarjoa lumput uusiokäyttöön

Huonokuntoisia eli rikkinäisiä, likaisia tai nuhjuisia tekstiilejä ottavat vastaan muutamat vaatekaupat. Tekstiilit menevät uusiokäyttöön. Peittoja, lakanoita, pyyhkeitä ja tyynyjä voi tarjota eläinsuojeluyhdistyksille ja eläintaloihin.

Myy varmat hitit

Valikoi myytäväksi tavarat, joista tiedät tekeväsi hyvät kaupat. Pidä tavoitteena, että kodissa ei seiso myymättä jääneitä tavaroita ja aikaa ei kulu liikaa suhteessa saatuun rahaan. Hyviä myyntipaikkoja ovat Facebook- ja nettikirppikset sekä Tori.fi ja Huuto.net.

Vie kelvoton kierrätysasemalle

Pääkaupunkiseudulla Sortti-asemat ottavat vastaan vaarallisia jätteitä, metallia, pahvia, muovia, puuta ja rikkinäistä elektroniikkaa. Sortti on oikea osoite myös isoille, huonokuntoisille huonekaluille. Peräkärryä voi lainata kierrätyskeskuksilta tai Sortti-asemalta. Tarjolla on myös noutopalvelua.

Seuraa tapahtumia ja etsi tietoa

Jos jonkin tavaran kierrätys mietityttää, löydät todennäköisesti vastauksen HSY:n jäteoppaasta, jonka voi ladata mobiilisovelluksena. Netistä löydät sen osoitteesta hsy.fi. Seuraa valtakunnallisia siivouspäiviä ja järjestä pihakirppistely.

Näin otat vaatteista houkuttelevat myyntikuvat

  1. Silitä vaate. Rypyt korostuvat kuvassa ja luovat nuhruista mielikuvaa.
  2. Ikkunan ääressä luonnonvalossa vaate näyttää hyvältä. Epätarkka ja pimeä otos ei ole myyvä.
  3. Taustalla on väliä: tiskivuoret ja riehuvat lapset eivät houkuttele ostamaan. Pyri selkeyteen ja raikkauteen. Valitse valkoinen tausta kuten verkkokaupoissa.
  4. Asettele vaate kauniisti henkarille tai pue yllesi, jotta ostaja näkee, miten vaate laskeutuu päällä. Vaatteen täytyy näkyä kokonaan.
  5. Lähikuva vaatteen pinnasta ja mahdollisista virheistä tai tahroista auttaa ostajaa hahmottamaan vaatteen laadun.
  6. Voit lisätä hinnan myös suoraan kuvaan. Tämä kannattaa, jos tuote ei ole houkuttelevin mutta hinta on halpa.
Kommentoi »