Tämä on Suomen juhlavuoden nimikkotulppaani! Jenni Haukio lupautui kummiksi
Piha ja puutarha
Tämä on Suomen juhlavuoden nimikkotulppaani! Jenni Haukio lupautui kummiksi
Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistetaan uudella tulppaanilajikkeella, jonka nimeksi tulee Suomi 100. Mäntyniemessä pidetyssä juhlavassa nimeämistilaisuudessa kummina toimi presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.
15.5.2017
 |
Viherpiha

Uuden tulppaanilajikkeen nimeämisjuhla järjestettiin Mäntyniemessä 15.5.2017. Upean, valkoisen juhlatulppaanin takana on Finland 100 Together in The Netherlands -säätiö, joka rekisteröi tulppaanilajikkeen jo 8.11.2016. Säätiö pyrkii lahjoittamaan syksyllä 2017 markkinoille tulevat 4000 kukkasipulia Suomeen. Tuhat sipulia on jo sovittu lahjoitettavaksi Kultarannan ja Mäntyniemen puutarhoihin. Tarkoituksena on, että vuonna 2018 tulppaani tulee myös kaupallisille markkinoille, mikä ilahduttaa varmasti kotitarhureita. 

Rouva Jenni Haukio kiitti upeasta tulppaanilahjasta Suomen juhlavuoden kunniaksi. Hän mainitsi, että kielo valittiin Suomen kansalliskukaksi, kun Suomi täytti 50 vuotta. Nyt 100-vuotisjuhlan kunniaksi nimetty valkoinen juhlatulppaani jatkaa hienosti kielon värimaailmaa ja raikkautta. Tulppaani sopii meille myös siksi, että se on suomalaisten rakastetuin leikkokukka.

Uuden tulppaanilajikkeen julkaisemisen kunniaksi Mäntyniemen maljakot oli täytetty  Suomi 100 -tulppaaneilla. Tulppaani onkin parhaimmillaan isona kimppuna.

Puhtaanvalkoinen kukka ja raikkaanvihreä lehdistö tekee Suomi 100 -tulppaanista suositun leikkokukan ja varmasti tulevaisuudessa myös halutun sipulikukan suomalaisiin puutarhoihin.

Kärjistään kaartuvat terälehdet viittaavat siihen, että kyseessä saattaisi olla liljakukkaisiin tulppaaneihin kuuluva lajike.

Kommentoi »