Kotivinkki

Talvivaatteiden säilytys – näin pakkaat ja varastoit kausikamppeet ammattijärjestäjän opeilla


Talvivaatteiden säilytys onnistuu näppärästi ammattijärjestäjän vinkeillä. Jutussamme Laura Holmström kertoo, miten säilytät talvivaatteet ja -varusteet niin, että ne ovat iskussa jälleen kauden vaihtuessa.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Talvivaatteiden säilytys: 6 käytännön vinkkiä

1. Käy toppavaatteet läpi

Tutki mitä talvivaatteita omistat ja mitkä olivat talven aikana aktiivisessa käytössä. Poista tarpeettomat ja kuluneet. Erottele puhtaat, likaiset, pienet ja huonokuntoiset. Päätä, mitkä saavat jäädä seuraavaan talveen.

2. Ulkoista hoito

Käytä pesulapalvelua muhkeiden vaatteiden hoitoon, niin vähennät pyykkirumbaa. Toppatakkien peseminen tai villakangastakkien hoitaminen vaatii aikaa ja tilaa.

3. Listaa kamppeet

Tee lista talvivarusteista. Jos kellariin on pitkä matka, teippaa lista eteisen kaappiin tai siivouskomeroon. Tai tallenna lista kännykän muistiinpanoihin. Säästät rahaa, kun et syksyn tullen tee turhia hankintoja vain siksi, ettet muista mitä omistat.

4. Ripusta seinälle

Laita naulakko varastoon, hanki verkkokellariin S­-koukkuja kestokasseille tai vaaterekki puku-­ ja tyhjiöpusseille. Kun ripustat nimetyt kassit ja pussit seinille, vapautat lattiatilaa.

5. Pakkaa ja nimeä talvivaatteet

Pakkaa talvikengät ja ­vaatteet suuriin vetoketjullisiin kestokasseihin. Ime suurimmat vaatteet henkarillisiin tyhjiöpusseihin. Voit tehdä jokaiselle perheenjäsenelle oman pussin tai nimetä sisällön teemoittain maalarinteippiä apuna käyttäen.

6. Aina sama paikka

Käy vaatteet läpi kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Keskitä kausivaatteet aina yhteen säilytys­paikkaan. Aikaa säästyy, kun tiedät mistä etsiä villapipoja ensi syksyn viimojen taas yllättäessä.

Julkaistu: 17.4.2019