1. Varaa hauskoja ja helposti käsillä olevia säilytyslaatikoita, joihin lapset voivat itse kerätä lelunsa.
2. Käytä hyödyksi kaapin yläosa ja sängyn alusta. Suuri pyörällinen sängynaluslaatikko on helppo vetää ulos imuroinnin ajaksi.
3. Kevyet, helposti liikuteltavat korit ja säkit sopivat leluille ja vaikka naamiaisasuille, joita tulee käytettyä ympäri kotia.
4. Työpöydällä on hyvä olla erilaisia purkkeja kynille, tarroille, ja pikkutavaralle. Näin lapsi oppii lajittelemaan ne omiin paikkoihinsa. Siistille pöydälle läksykirjatkin on mukavampi levittää.
5. Legot ja muut pieniä osia sisältävät lelut on hyvä säilyttää läpinäkyvässä laatikossa, jolloin tarvittavan palasen erottaa paremmin.
6. Älä sullo lelukoreja liian täyteen. Alimmaisina olevat esineet jäävät piiloon, ja ratkaisuksi lapsi saattaa kaataa koko korin sisällön lattialle.
7. Penkkinä toimiva lelulaatikko säästää tilaa. Käsistään kätevä tekee kannellisen säilytyslaatikkoistuimen mittojen mukaan ja hyödyntää huoneen hukkatilan.
8. Mieti ostohetkellä säilyttimen kestävyyttä ja puhdistamista. Lasten käytössä tuotteet ovat kovassa kulutuksessa.
9. Ota lapsi mukaan ostoksille ja anna hänen valita mieleisensä säilytyslaatikko. Motivoi lasta siivoamaan markkinoimalla sitä vaikkapa pehmolelujen uutena kotina.
10. Jos leluja on yksinkertaisesti liikaa, vaihtele valikoimaa välillä. Sopikaa, että osa barbeista tai pikkuautoista pääsee välillä lomalle vinttikomeroon. Näin kiinnostus leikkikaluihin säilyy ja kerättävä tavaramäärä pysyy kohtuullisena.
Kuva: Bloomingville.