Kotivinkki

Talteen vain rakkaimmat! Ammattijärjestäjä vinkkaa: näin säilöt tärkeimmät kirjeet, kuvat ja muistot & näin karsit turhat pois

Talteen vain rakkaimmat! Ammattijärjestäjä vinkkaa: näin säilöt tärkeimmät kirjeet, kuvat ja muistot & näin karsit turhat pois
Tarvitseeko ihan kaikkea säästää? Ammattijärjestäjä Laura Holmström antaa vinkit, miten erotat tärkeät muistoesineet vähemmän tärkeistä ja kuinka niitä kannattaa säilyttää.
Julkaistu: 25.11.2019

1. Lasten piirustukset ja askartelut – tarvitseeko alkuperäisiä, riittäisivätkö kuvat?

A4-kokoiset työt kannattaa laittaa kansioihin ihailtavaksi. Osan töistä voi hyvin valokuvata ja skannata, ja kuvista voi vaikka tehdä kuvakirjan muistoksi tai lahjaksi. Vuoden parhaat työt voi valita yhdessä ja tehdä niistä taidenäyttelyn seinälle.

2. Valokuvat – diginä vai paperilla?

Valikoi kuvista ne, jotka haluat säilyttää. Poista surutta epäonnistuneet niin paperisista kuin digitaalisistakin kuvista. Katseletko kuvia mieluummin albumista vai koneelta? Valitse itsellesi sopiva tapa. Voit esimerkiksi koota vanhoja kuvia riippukansioon vuosiluvuittain.

3. Päiväkirjat – saatko muistoista voimaa vai et?

Vanhat päiväkirjat kulkevat helposti mukana muutosta toiseen. Haluatko joskus vielä lukea niitä? Tai haluatko, että joku muu lukee niitä? Toisinaan voi olla paikallaan punnita, onko vanhoissa teksteissä voimaannuttavaa asiaa vai kannattaako keskittyä hyvään elämään tässä ja nyt.

4. Kirjeet ja kortit – karsi, karsi ja karsi

Kirjeitä ja kortteja kertyy helposti paljon. Kannattaako esimerkiksi autokauppiaan asiakkaille lähettämää korttia säästää jälkipolville tai edes sukulaisen lomaterveisiä? Korteista ja kirjeistä voi kerätä vaikka yhden kirjekuorellisen tärkeimpiä hetkiä, joihin haluat vielä joskus palata.

5. Lahjat ja muistoesineet – muistatko onnenhetket ilmankin?

Saadut esineet kertovat enemmän lahjan antajasta kuin sinusta. Lahjan antaja tuskin pahastuu, jos valitset oman hyvinvointisi ja kierrätät lahjat, joille sinulla ei ole käyttöä. Muistatko tärkeät tapahtumat ja ihmiset ilman konkreettisia esineitä?

6. Mieti, ketä varten säästät tavaraa

Esimerkiksi juhlapäivinä tärkeintä eivät ole saadut tavarat vaan yhdessäolo rakkaiden kanssa. Uskalla luopua vaivaa tuottavista tavaroista. Lahjoita ja kierrätä turhat pois nurkistasi. Mieti, ketä varten mitäkin tavaraa säästät.

Kommentoi »