Tältä näyttävät Suomen upeimmat mökit
Sisustus
Tältä näyttävät Suomen upeimmat mökit
Idyllinen mummonmökki, suloinen tupa tai hulppea järvimaisema. Mökki voi olla upea monesta syystä. Katso inspiroivat kuvat ja bongaa ideoita mökin sisustamiseen. 
20.4.2016
 |
Meidän Mökki
1. Suloisessa piilopirtissä ei ole mukavuuksia, koska omistajat pitävät simppelistä mökkielämästä. Televisiota tai muita vempaimia ei ole eikä tule. Ruuanlaitto hoituu kaasulla ja grillissä. Torppa sijaitsee Saimaan rannalla.
2. Pihlajaveden ääreelle rakennetusta mökistä tulee omistajapariskunnan koti eläkepäiviksi. Perhe on tehnyt itse lähes kaiken. Tontilta löytyy mökin lisäksi höylähirrestä rakennettu sauna, ulkorakennus, riukuaita ja lapsenlapsille tehty uimaranta. 
3. Rintamamiestila oli pahasti rappiolla, kun nykyinen omistajapariskunta osti sen. Tätä nykyä mökki henkii viihtyisää mummolatunnelmaa. Rantatontti sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Tilaan kuuluu myös rantasauna, navetta ja kaksi hehtaaria maata. 
4. Huvilan rakennusmateriaalit ovat persoonalliset: mukana on niin niin Venäjältä hankittua ikihonkaa, tuppeen sahattuja uittopuomeja kuin paikallisten käsityöläisten tarkorautaesineitäkin. Orivedellä sijaitsevan mökin erikoisuus on 20 metriä korkea näkötorni.
5. 1960-luvulla rakennettu lautamökki on peruskorjattu täysin. Omistajaperhe halusi mökkiin myös parven, joten rakennusta korotettiin 60 senttiä kattoremontissa. Mökki on perustettu rantakiville, joten idyllinen, veden päälle perustettu terassi korvaa laiturin. 
6. Omistajaperhe pystytti vanhasta aitasta tehdyn mökin perintömaille 1970-luvulla. Alkuperäisen rakennuksen kylkeen on myöhemmin rakennettu "elintasosiipi". Tunnelmallinen, perinteistä mökkitunnelmaa henkivä aittamökki sijaitsee Louhivedellä.
7. Pieksämäkeläinen hirsivanhus on rakennettu joentörmälle. Alun perin 1900-luvun alussa valmistunut talo palveli ruukin työntekijöiden asuntona. Nykyiset omistajat ovat remontoineet taloa vanhoja rakennusperinteitä kunnioittaen. 
8. Honkarakenteen Heijastus 10 -hirsimökki sijaitsee Konnivedellä. Alkeellisen mökkitunnelman sijaan isäntä halusi huvilalleen omakotitalon mukavuudet. Järvestä nousee muikkua, järvitaimenta ja kuhaa. Tontti on 10 hehtaarin kokoinen, joten mönkijä on kovassa käytössä. 
1 kommentti