Säästä maitopurkit, muovipullot ja rasiat! Taimikasvatus onnistuu näppärästi purkeissa
Piha ja puutarha
Säästä maitopurkit, muovipullot ja rasiat! Taimikasvatus onnistuu näppärästi purkeissa
Pottien ja purkkien loputon tarve tietää kevättä ja taimikasvatuksen riemua. Maitopurkit ovat jo kierrätysklassikkoita, mutta säästä kukkaroa ja luontoa ja kokoa muutkin roskakoriin päätyvät purnukat kevään kylvöjä varten.
24.1.2018
 |
Viherpiha

1. Säästä ja pese ruukkusalaattien ja -yrttien ruukut ja kylvä tai kouli niihin taimia. Ota talteen myös ruukkusalaatin suojapussit, sillä niistä loihdit pienoiskasvihuoneen pitkään juurtuvien taimien ylle.

2. Noutoruoan vahapintaiset purkit ovat tilavia ja kestäviä potteja. Ärhäkät chilin taimet varttuvat tuunatuissa poteissa, ja syömäpuikot pitävät chilit pystyssä.

3. Valmista pottikoneella tai wc-hylsyllä paperipotteja, jotka voit istuttaa sellaisenaan maahan.

4. Muovipulloista saat taimille kätevän kasteluautomaatin. Leikkaa pullo kahtia ja tee korkkiin reikä. Pujota reiästä vettä imevä lanka ja tee siihen solmu. Täytä pullon suuosa mullalla ja istuta siihen taimi tai kaksi. Aseta suuosa vedellä täytetyn pohjaosan sisään.
5. Hedelmien korkeareunaiset muovirasiat ovat kuin räätälöityjä tuoksuherneiden kasvatukseen. Lisää valmiiksi rei’itettyyn pohjaan pala sanomalehteä ja muutama sentti multaa. Kylvä 6–8 siementä/rasia. Lisää multaa taimien varttuessa.
6. Maitopurkkien avulla tomaattien koulinnan tarve vähenee ja taimista silti kasvaa topakoita. Leikkaa maitopurkin suuosa pois ja saksi pohjan kulmiin pienet vesiaukot. Kouli taimi puoliväliin mullalla täytettyyn maitopurkkiin. Lisää multaa taimen kasvaessa. Vanha pakastimen tavarakori on mainio kasvatus- ja kantokoppa tomaatin taimille.
Kommentoi »