Istuta niitty ruukkuun! 5 x uudenlainen syyskukkaidea
Piha ja puutarha
Istuta niitty ruukkuun! 5 x uudenlainen syyskukkaidea
Syksyn ruukkuistutukset hehkuvat nyt rennon niittymäistä tyyliä – joko värikkäinä tai rauhallisen vehreinä. Jos kaipaat pihallesi tai parvekkeellesi tällä kertaa jotakin muuta kuin perinteisiä kanervia, ihastut varmasti näihin ideoihin!
9.9.2020
 |
Viherpiha

1. Heiniä ja pinkkejä väripilkkuja

Pinkkikukkaiset syklaami ja kerrannainen tarhapunahattu ’Pink Bonbon’ tarjoavat pirteän väripirskahduksen rennosti eri suuntaan taipuvien ’Gold Breeze’ -elefanttiheinän ja ’Variegata’-sirosaran ympärillä. Jänönhännän sympaattiset kukintoröyhyt tuovat pehmeyttä elefanttiheinän äärellä. Voit leikata sen pörröisiä varsia myös sisälle kuivakukkakimppuihin. Viilenevien säiden ja syyssateiden koittaessa kasvit viihtyvät myös pienissä, hengittävissä punasaviruukuissa, sillä niitä ei enää tarvitse kastella päivittäin.

2. Tuulessa huojuvaa vehreyttä

Suunnittele ruukkuistutukset niin, että kasvit ja astia sointuvat ympäristön värimaailmaan. Kirjavalehtinen lankaköynnös ’Pink Camouflage’ on kaunis uutuus, joka sopii upeasti ruosteiseen ruukkuun haaleanvihreän ’Frosted Curls’ -saran ja ilmavan pagodipuun kanssa. Reiätön ruukku kannattaa sijoittaa sateelta suojaan ja salaojittaa huolellisesti esimerkiksi saviruukun palasilla. Ruukku ja kasvit: Garden Living.

3. Lehtivärien leikkiä

Leikittele lehtiväreillä! Puuvartinen eksoottinen katsura sekä koristesulkahirssi ’Fireworks’ tarjoavat näyttävän taustan istutukselle, jossa peruukkipensas ’Lilla’ ja tarhakeijunkukka ’Gotham’ toistavat komeasti rakennuksen tummanpuhuvaa sävymaailmaa. Kirjavalehtinen japaninkellovaivero ’Carneval’ pitää huolen, että kasvien lehdet erottuvat toisistaan. Sijoita istutus valoisalle paikalle esimerkiksi sisäänkäyntiin.

Kastele syysistutuksia pakkasiin saakka. Lannoitetta kasvit eivät kaipaa.

4. Lyhtyjen loistetta

Puutarhassa vallattomasti leviävä lyhtykoiso sopii erinomaisesti amppeliin, missä sen oranssiksi värittyvät lyhtymäiset hedelmät tulevat siten esille katseen korkeudella. Graafisen ja pulleroisen lajin kumppaneiksi sopivat hentoilmeiset kasvit, jotka eivät varasta huomiota lyhdyiltä. Tässä tukea antavat hentohöyhenheinä ’Pony Tails’ ja harmaalehtinen kummituspuu. Kori ja kasvit: Garden Living.

5. Hapsuheikki kavereineen

Vaaleana hehkuva istutus tulee kauniisti esiin tummaa taustaa vasten. Pienessä, sisäpuolelta muovitetussa korissa huomio kiinnittyy ensimmäisenä vihreävalkoiseen, hapsutukkaa muistuttavaan ’Ice Dance’ -japaninsaraan. Sen kaveriksi on päässyt samoja värejä toistava, korin reunan yli kurottava muratti. Varsinaisina väripilkkuina toimivat oranssi ruukkukrysanteemi ja keltainen kukontöyhtö. Monivuotinen japaninsara voi selvitä talven yli, jos istutat sen maahan ennen pakkasia. Kori ja kasvit: Järvenpään kukkatalo. Kuvauspaikka: Augustdesign.fi.

Kommentoi »