Kuplivan värikäs rintamamiestalo on Susannan leikkikenttä: ”En ajattele sisustavani, mieluummin rakennan pesää”
Sisustus
Kuplivan värikäs rintamamiestalo on Susannan leikkikenttä: ”En ajattele sisustavani, mieluummin rakennan pesää”
Susanna Virtanen asuu tyttäriensä kanssa 1950 rakennetussa rintamamiestalossa Loimaalla. Koti on täynnä rakkautta ja oivaltavia ideoita – ja sekös sopii joulunaikaan. Kurkista perheen jouluiseen kotiin!
3.12.2020
 |
Unelmien Talo&Koti
Roosanvärisessä rintamamiestalossa odotetaan joulua.
Susannalla ei ollut aikomustakaan muuttaa Loimaalle, mutta myynti-ilmoitus houkutteli hänet paikalle yhdeksän vuotta sitten. Pikkuhiljaa hän on remontoinut talosta omannäköisensä.
Perheen keittiö on todellinen joulukoristeiden näyttämö. Vanhasta ikkunasta tuli ilmava väliseinä. Susanna ripustaa siihen jouluna kortteja ja metrimitoista taivutetut tähdet. Tapetti on William Morrisin. "En ajattele sisustavani, mieluummin rakennan pesää. Koti on minun leikkikenttäni, jossa voin tehdä kaikenlaisia kokeiluja", Susanna kertoo.
Liitutaululla maalattuun oveen on kirjoitettu jouluinen toimintasuunnitelma: "Unelmoin valkoisesta joulusta. Jos valkoinen loppuu, juon punaista." Värikkäät teepakkaukset ja käyttöastiat puolestaan tuovat silmäniloa.
Ulkorakennuksesta löytyi sopiva ikkuna väliseinäksi.
Susanna ja lapset Lilja ja Selma viettävät usein iltaa olohuoneessa, taatan tekemällä puusohvalla. Taata on nikkaroinut myös arkun. "Taatan huonekalut ovat aarteitani. Hän oli itse oppinut puuseppä." Susanna puolestaan on tehnyt kattovalaisimen lelukorista ja verhoillut rahin. Armeijan ensiapulaatikossa askarteluvälineet säilyvät käden ulottuvilla. Tapetti on Hanna Werningin Wonderland-malliston Vildtuta.
Susanna on ammatiltaan sisustaja-verhoilija. Olohuoneen kulahtanut nojatuoli muuttui kaunottareksi hänen käsissään. Susanna on tehnyt kaapin vanhoista ikkunoista. Pitsiverhojen takana on piilossa televisio. S-kirjain seinällä on valaisin, valonlähteenä on led-nauha.
Meillä on paljon perittyä, löydettyä ja itse tuunattua. Rahaa käytän niukasti.
Susanna on taitava askartelija ja tuunaaja. Kun hän yhdisti vanerisen kapsäkin ja vanhan jakkaran jalat, syntyi ihana pikkupöytä, jonka sisällä on säilytystilaa.
Susanna tuunasi makuuhuoneen yöpöydän liimaamalla siihen vanhan nuottivihon riekaleita. Lampunvarjostimena on äidin virkkaama pitsiliina. Tunnelmavalot hän teki valmiista valosarjasta ja eriparisista lampunvarjostimista. Seinäkello on taatan Hulda-tädiltä. Tapetti on Boråstapeterin lopetettu malli.
Ikkuna on vanhasta kodista. Lasin takana on pala makuuhuoneessa aiemmin ollutta tapettia. Koristeet vaihtuvat kausittain. Joulunaikaan esillä on hauska peuranpää.
Isosta ruutuikkunasta tuli täydellinen ovi vaatekaappiin.
Kirpputorilta ostettu pehmoinen aamutakki on Susannan lemppari. Täsmälleen samanlainen oli hänen äidillään 1970-luvulla. Piharakennuksesta löytynyt iso ruutuikkuna on kaunis vaatekaapin ovena.
Yläkerran aulassa pelataan wiitä ja lautapelejä. Tilaan mahtui myös Susannan ompelunurkkaus. Tapetti on Boråstapeterin Jubileum-malliston Jordgubben. "Meillä on paljon perittyä, löydettyä ja itse tuunattua. Rahaa käytän niukasti. Teen muutoksia isoin ottein, en piiperrä pikkuisia yksityiskohtia", Susanna kertoo.
Siskokset Lilja ja Selma ovat parhaat kaverit. Kirjoituspöytä ja tuolit ovat peräisin maamieskoululta. Pöydän ääressä tytöt askartelevat, läksyt hoituvat lattialla tai sängyssä. Pyöreästä ikkunasta voi kurkata Liljan soppiin. Keltainen Hanna Werningin tapetti oli aiemmin olohuoneessa. Susanna irrotti sen niin varovasti, että saattoi käyttää sen uudelleen.
Hertta on vähitellen alkanut epäillä tonttuoven olevan huijausta. Susanna puolestaan luottaa siihen, että tonttu osaa huitoa liian uteliaan kissan luudallaan kauemmaksi.

Katso lisää kuvia Susannan Instagram-tililtä: @Sussuvee

6 kommenttia