Suomalainen kemian tohtori kehitti lasin, joka mullistaa viskinmaistelun – ”Halusimme avata pääsyn viskien aromimaailmaan kaikille”
Mainos
Suomalainen kemian tohtori kehitti lasin, joka mullistaa viskinmaistelun – ”Halusimme avata pääsyn viskien aromimaailmaan kaikille”
Tuoksuihin ja makuihin intohimoisesti suhtautuva aromitutkija Jari Tuominen kehitti lasin, jonka avulla viskin makuvivahteista saa kaiken irti. Eron huomatakseen ei tarvitse olla viskiharrastaja.
Julkaistu 15.5.2023
Meillä kotona -kaupat

Oletko koskaan maistanut laadukasta viskiä? Jos olet, huomasit takuulla, että aivan kuten loistavassa ruoassa, tuoksu on välttämätön osa nautintoa. Itse asiassa laatujuomissa kaikkein olennaisinta on tuoksu, joka muodostaa myös suuren osan makuelämyksestä.

Kun urallaan tuoksujen voimaan perehtynyt kemian tohtori Jari Tuominen ihastui viskiin – yhteen aromikkaimmista juomista – hän törmäsi viskiharrastajille tuttuun ongelmaan: upeat, monivivahteiset toffeen, kukkien ja hedelmien aromit hautautuvat helposti tympeän etanolin alle.

– Koska alkoholihöyryt turruttavat nenämme, emme oikeastaan pysty maistamaan viskiä! Jos pääsisimme eroon alkoholihöyryistä, meille avautuisi pääsy kaikkiin viskin aromeihin, tietää Tuominen.

Jari Tuominen on SAVU-viskilasien kehittäjä. Patentoidun lasin tiimalasimainen muoto eliminoi alkoholihöyryt. Lasin yläosassa olevat hyllyt matkivat viskin tislausprosessia. Niillä olevasta pienestä määrästä viskiä haihtuu etanoli nopeasti pois.

Ratkaisu ongelmaan oli kehittää täydellinen lasi viskille. Lasi, joka mullistaisi viskimaistelun ja yhdistäisi kemian ja gastronomian. Monivaiheisen kehitystyön tuloksena syntyi SAVU-viskilasi. Prosessissa ovat olleet mukana myös Turun ja Helsingin yliopistot sekä lasinpuhaltajamestari Kari Alakoski. SAVU-lasissa sulautuvatkin yhteen suomalainen lasimuotoilu ja maailmanluokan tiedeosaaminen.

SAVU-viskilasit tehdään käsityönä Suomessa ja lähetetään asiakkaille suoraan lasinpuhaltajamestarin verstaalta.

SAVU-viskilasin erinomaisuutta on hehkutettu yli tuhannen jäsenen Viskin Ystävien Seurassa (VYS), mutta Jari vakuuttaa, että eron makuelämyksessä huomaa myös aloittelija. Moni onkin ihmetellyt, miten hyvältä viski voi tuoksua.

– Halusimme avata pääsyn viskien aromimaailmaan kaikille, aloittelijoista kokeneisiin nuuskijoihin ja ammattilaisiin asti!

Nautiskelijan aarre

SAVU on ensimmäinen lasi, joka tarjoaa optimaalisen aromikokemuksen tieteellisesti todistetulla, patentoidulla toimivuudellaan. SAVU Solo -pakkaus sisältää yhden SAVU-viskimaistelulasin.

Makuelämyksiä yhdessä

SAVU 2-pack sisältää kaksi SAVU-viskinmaistelulasia. Lasit toimitetaan tyylikkäässä kierrätyspahvipakkauksessa.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Täältä löydät lisää tietoa tilauksen tekemisestä, toimituksesta ja muista yksityiskohdista. Mukavia kauppoja!

2 kommenttia