Suojaruukku metallilangasta
Tee itse
Suojaruukku metallilangasta
Virkkaa viherkasveille tyylikäs suojaruukku kullan- tai kuparinvärisestä langasta.
19.4.2017
 |
Kotivinkki

Näitä tarvitset

  • 80 g kuparinväristä (sävy 2) ja 80 g kullanväristä (sävy 3) Hile-Putkis-lankaa (100 % metallisoitu polyesteri)
  • virkkuukoukun nro 6

Lyhenteet

kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka ks = kiinteä silmukka Tiheys: 12 s = 10 cm.

Tee näin

Virkkaa aloitusketjuun 4 kjs ja sulje se renkaaksi ps:lla. 1. krs: 1 kjs, virkkaa renkaaseen 8 ks, sulje kerros virkkaamalla 1 ps 1. kjs:an (vie koukku kjs:n takareunan läpi). Sulje kaikki krs:t samoin. 2. krs: 1 kjs ja 2 ks jokaiseen s:aan, 1 ps 1. kjs:an = 16 ks. 3. krs: 1 kjs, *2 ks samaan s:an, 1 ks*, toista *–* krs loppuun. 4. krs: 1 kjs, *2 ks, 2 ks samaan s:an*, toista *–* krs loppuun. 5. krs: 1 kjs, 1 ks jokaiseen s:an. 6. krs: 1 kjs, *2 ks samaan s:an, 3 ks*, toista *–* krs loppuun. 7. krs: 1 kjs, *4 ks, 2 ks samaan s:an*, toista *–* krs loppuun.

Jatka ilman lisäyksiä ja virkkaa 15 krs tai tarvittava korkeus. Virkkaa lopuksi reunan vahvistukseksi 1 krs piilosilmukoita.

Katkaise ja päättele lanka pienemmällä koukulla tai kanavaneulalla silmukoiden sisään. Laita suojaruukun pohjalle sopivankokoinen astia tai muovipussi ja ruukkukasvi omassa ruukussaan.

Vinkki! Tee suurempi suojaruukku jatkamalla 7. krs:n jälkeen näin: virkkaa lisäysten väliin aina 1 s enemmän kuin edellisellä kerralla ja tee lisäykset lomittain edellisiin nähden. Virkkaa joka 4. krs ilman lisäyksiä. Aseta työ aina välissä tasoon ja tarkista, että se pysyy litteänä. Muuta lisäyksiä ja välikerroksia tarvittaessa. Lopeta lisäykset, kun pohja on noin 1 cm suurempi kuin kasvi­ruukun halkaisija.

Lisää ruukkuideoita 

Kommentoi »