Avotakka

Suojaan katseilta! Tavallisesta terassista tuli tunnelmallinen kesähuone

Mainos
Perusterassista tulee pienellä vaivalla tunnelmallinen kesäolohuone. Kevyt rimaseinä antaa suojaa katseilta ja purjekangas auringolta.
Teksti Avotakka
Kuvat Riikka Kantinkoski
kuva
Valoisalla terassilla kukoistavat laventelit ja muut hyötykasvit. Vanha terassilaudoitus on puhdistettu Tikkurilan maalipesulla kuin uudeksi. Koska terassi on katettu, laudoitus on jätetty harmaantumaan rauhassa ilman pintakäsittelyä.
kuva
Väljästi rimoitettu seinä antaa näkösuojaa, mutta pitää pienen terassin valoisana ja avaran tuntuisena. Puurimat on maalattu säänkestävällä Fasad-ulkomaalilla. Valkoinen väri maksimoi valoisan tunnelman.
kuva
Terassin aaltomuovikatto on piilossa valkoisen purjekankaan takana. Kangas myös pehmentää kirkkaan auringonvalon kauniisti. Kesäiltoja ajatellen kattoon on ripustettu vielä tunnelmallinen ulkovalosarja. Vepsäläiseltä ostettu ajaton Brafabin Belfort-kulmasohva soveltuu ulkokäyttöön. Pöydän kansi on valettu betonista ja jalat on hitsattu metallista ja maalattu mustiksi.
kuva
Pöydän betonikansi on käsitelty mehiläisvahalla. Kannu Marimekko, muki Iittala, marmorinen pannunalunen Hemtex.
kuva
Kodikkuutta ja vehreyttä kesähuoneeseen tuovat lyhdyt sekä keskenään yhteensopivat kukat ja hyötykasvit. Sinisarja viihtyy ahtaassa ruukussa, jolloin se innostuu kukkimaan.

Teksti Riikka Kantinkoski

Lue lisää:

Marokkolaistunnelmainen paviljonki on pihan eksoottinen keidas

Kesän kauneimmat ulkokalusteet

Näin sisustat harmonisen kaupunkiparvekkeen

Julkaistu: 26.5.2017
Katso myös nämä