
Stevia on kotoisin Etelä-Amerikan subtrooppisilta seuduilta, joten se viihtyy aurinkoisella ja lämpimällä paikalla. Stevian taimen voi istuttaa ruukkuun tai avomaalle tavalliseen puutarhamultaan. Stevian makeita lehtiä voi kerätä pitkin kesää, ja niitä voi käyttää tuoreina tai kuivattuina makeuttajana ja sokerin kalorittomina korvikkeena ruoanlaitossa. Intiaanit ovat ikiaikaisesti käyttäneet steviaa lääkkeenä vatsavaivoihin sekä teen ja muiden juomien makeuttajana. Euroopan komissio hyväksyi stevioglykosidit elintarvikkeissa käytettäviksi makeutusaineiksi pari vuotta sitten, ja markkinoille tuleekin koko ajan uusia stevia-makeutettuja tuotteita. Asterikasveihin kuuluva stevia talvehtii sisällä viileässä ja valoisassa paikassa niukalla kastelulla.
Kotivinkki 9/2013