10 × uusi klassikko! Sisustustoimittaja vinkkaa syksyn trendit, jotka ihastuttavat ajattomuudellaan
Iloa sisustajalle
10 × uusi klassikko! Sisustustoimittaja vinkkaa syksyn trendit, jotka ihastuttavat ajattomuudellaan
Syksyn uutuuskalusteissa on pyöristettyjä kulmia, tummaa puuta sekä kolmiulotteisia tekstiilipintoja. Kerroksellinen sisustustyyli pysyy aina muodissa, kirjoittaa sisustustoimittaja Anna Aromaa.

Syksyn ajankohtaisin sisustusväripaletti koostuu ruskeasta, persikasta, beigestä ja valkoisesta. Myös mustavalkoinen on taas trendikäs duo, joka näyttää tuoreelta, kun sen graafisuutta rikkoo lämpimillä puun sävyillä.

Pyöreys ja pehmeys ovat valttia sohvissa ja lepotuoleissa. Matalilla, muhkeilla moduulisohvilla voi toteuttaa keskelle huonetta istuinryhmiä, jotka houkuttelevat rentoon oleiluun. Niiden ohella muodikkaita ovat raamikkaat sohvat, joissa on puiset käsinojat ja joiden kulmikkaissa muodoissa on vaikutteita 70-luvulta.

Aikaa henkivässä sisustuksessa arvostetaan vastuullisesti valmistettuja kestäviä kalusteita, joiden materiaali mahdollistaa niiden kunnostamisen ja käyttöiän pidentämisen. Eurooppalaiset puu- ja komposiittimateriaalit ovat ekologisia valintoja.

Kerroksellinen, asukkaiden ja kodin historiaa korostava sisustustyyli on vahva trendi teknologiaviritteisessä maailmassa. Perityt ja käytettyinä ostetut vintagekalusteet tuovat persoonallisuutta sisustukseen. 60- ja 70-luvun kalusteet ovat yhä pinnalla, ja uudessa nousussa ovat 90-luvun kromirunkoiset lepotuolit sekä värikkäät säkkituolit.

1. Kaikille aisteille

Uusilla ja vanhoilla kalusteilla sekä taiteella toteutettu kerroksellinen sisustus on inspiroiva. Galleristi Anne Aarslandin työpöydällä on aina keramiikkaa sekä klassinen pöytävalaisin. Post-pöytävalaisimen jalka on tammea, Eclipse-varjostin on pellavasekoitetta, Ferm Living.

2. Graafisuus on ajassa

Mustavalkoiset tekstiilit yhdistyvät raikkaasti puupintoihin. Kauttaaltaan mustavalkoinen sisustus näyttää helposti kliiniseltä, muta puiset kalusteet tuovat sisustukseen kodikkuutta. Ikean Majsmott-pussilakanoiden villi kuosi sopii hyvin yhteen graafisen Stockholm-raitamaton kanssa.

3. Laattaa pintaan

Keraamiset laatat ovat trendikkäitä pöytien kansimateriaalina. Vanhaan sohvapöytään saa uutta ilmettä, kun laatoittaa pöydän kannen neliönmallisilla laatoilla ja saumaa ne laattojen väristä poikkeavalla sauma-aineella. Muuton Couple-sohvapöydän (80 × 84 × 40 cm) kansi on jaoteltu sileillä ja kohokuvioiduilla laatoilla, pöydän runko on tammea.

4. Nyt saa kuultaa

Klassiset ja pelkistetyt tekstiilivarjostimet sekä tolppamaiset lampunjalat ovat nyt trendikkäitä. &Traditionin Colette-pöytävalaisimen (30 × 32 cm) jalka ja varjostin on verhoiltu puuvilla-pellavalla.

5. Palikkaleikki

Matalat, pehmeät ja helposti siirreltävät moduulisohvat sekä isot villamatot tekevät olohuoneesta rentouttavan oleskelutilan. Kotimaisen Interfacen Toast -moduulisohvat valmistetaan Heinolassa ja niihin on saatavana useita verhoiluvaihtoehtoja ja värejä. Kuvan sohvamoduulit (55 × 135 × 110 cm) on verhoiltu beigellä Arc 05 -verhoilukankaalla

6. Lasin kiertokulku

Käsityönä kierrätyslasista valmistetut esineet ovat uniikkeja, ja niissä on kauniin vihertävä sävy. Ferm Livingin Lump-vaasissa on hipelöitävän ihana röpelöpinta.

7. Väriä valaisimiin

Hayn pliseeratusta Matin 500 -valaisimesta on tehty lattiamalli, jonka messinginsävyistä metallijalkaa rytmittävät mattamustat tehosteet. Persikanvärinen varjostin on PVC-kalvolle laminoitua puuvillaa.

8. Pyöristetyt kulmat

Seinähyllyissä on nyt pyöreitä muotoja ja tummia puun sävyjä. Ligne Roset'n Intervalle-seinähylly (90 × 36 ×26 cm) on mattalakattua pähkinäpuuta.

9. Klassikkolaatua

Poiatin komean, tolppajalkaisen Evolo-tammipöydän (210 × 100 cm) rakenteeseen on piilotettu sähkömekaniikkaa, jonka avulla pöydän saa seisomakorkeuteen. Kotimaisena puusepäntyönä valmistetun pöydän saa myös sähköttömänä versiona. Pöydän ääressä on Friman -tuoli.

10. Näyttävä kaksitaso

Kalkkikivi travertiinista tehdyt minimalistiset sohvapöydät sopivat moderniin ja klassiseen sisustukseen. Ferm Livingin Distinct (100 × 35 × 55 cm)- pöydässä on kaksi tasoa, joka antaa mahdollisuuden sijoitella tavarat eri korkeuksille.

1 kommentti