Kaakelipöytä on kodin hauskin kaluste, joka valmistuu helposti omin käsin – näin teet uniikin laattapintaisen pöydän itse
Tee itse
Kaakelipöytä on kodin hauskin kaluste, joka valmistuu helposti omin käsin – näin teet uniikin laattapintaisen pöydän itse
Kaakelipöytä valmistuu näppärästi pöytälevyn tai valmiin pöydän päälle. Laattapinta on helppo pitää puhtaana. Saat pöydästä vielä näyttävämmän, kun poimit saumauksen värin kodin muusta sisustuksesta. Nappaa intohimoisen sisustajan Meri-Tuuli Laaksosen ohje!
Julkaistu 3.2.2022
Avotakka

Kaakelipöytä – tarvikkeet:

  • laattoja
  • laattaliimaa
  • saumausainetta
  • pöytälevy ja jalat tai valmis pöytä
  • laattaliiman levityskampa ja pehmeä sieni.
Sohvapöydän violetti saumauslaastin väri on poimittu upeasta marokkolaistyylisestä matosta.

Kaakelipöytä onnistuu näin

  1. Kun valitset laattoja, suosi kiiltäviä, lasitettuja vaihtoehtoja, joiden kanssa saumausaineen levittäminen ja ylimääräisen saumausaineen pois pyyhkiminen onnistuu helposti. Valmiit laattalevyt on helpompi saada aseteltua suoriin riveihin kuin yksittäiset laatat.
  2. Hanki pöytälevy kaakelin leveyden mukaan. Työskentelyä helpottaa, jos kaakelit ovat sopivan kokoisia eikä niitä tarvitse leikata. Myös lopputuloksesta tulee siistimpi.
  3. Levitä laattaliimaa työhön tarkoitetun kamman avulla tasaisesti pöytälevylle ja kiinnitä kaakelit. Anna kuivua noin vuorokausi.
  4. Levitä saumausaine pehmeällä sienellä kulmasta kulmaan. Anna kuivua, ja pyyhi vasta sitten ylimääräinen aine pois.

Vinkki!

Kontrastivärinen saumausaine on itse tehdyn laattapöydän juju. Nappaa sävy kodin muusta sisustuksesta tai valitse jotain ihan muuta. Värikkäiden laattojen pariksi sopii valkoinen saumaus.

Tumma saumaus luo hauskan ruudukon. Se on tehokas tausta värikkäille astioille.
Ohjeen pöydän on suunnitellut ja toteuttanut turkulainen Meri-Tuuli Laaksonen. Hän on tehnyt kotiinsa kaksi laattapintaista pöytää. Helppohoitoiset ruokapöytä ja sohvapöytä ovat osoittautuneet käytännöllisiksi lapsiperheen arjessa. Kurkkaa täältä Laaksosen perheen kauniiseen puutalokotiin!
Kommentoi »