Sisustusbloggarit messuilla - mitä jäi mieleen?
Rakenna ja remontoi
Sisustusbloggarit messuilla - mitä jäi mieleen?
Kotipalapeli ja Tarja´s Snowland kuuluvat Suomen suosituimpiin sisustusblogeihin. Rilla ja Tarja blogien takaa kävivät asuntomessuilla Meidän Talon sekä StyleRoomin messulähettiläinä.
22.7.2014
 |
Meidän Talo

Kotipalapelin Rilla ja Tarja´s Snowlandin Tarja valitsivat asuntomessujen suosikkikohteensa eri teemoista. Mitä pidät bloggareiden poiminnoista?

Suosikkikeittiöt

Rilla: Skammin talo, kohde 23

"Skammin talon keittiö on modernisti ajaton. Harmaat kaapistot ja mäntypaneloidut seinät napsahtavat yhteen yllättävän hyvin. Vaalea katto ja suuri ikkuna takaavat, että keittiön yleisilme ei tummista pinnoista huolimatta ole tunkkainen. Keittiöstä pääsee kätevästi suoraan terassille, joka on kesällä kuin toinen keittiö."

Tarja: Kivitalo Leija, kohde 7 "Keittiö on napakasti oleskelutilan kyljessä, mutta se on selkeästi oma tilansa. U-mallisissa keittiöissä minua miellyttää työskentelytilan tehokkuus; kaikki on lähellä, keittiössä on helppo pyörähdellä pisteeltä toiselle. Ja mikä parasta, mahdolliset sotkut eivät ole olkkarissa istujien silmien alla. Tämän keittiön värimaailma hurmaa. Valkoiset alakaapit yhdistettynä erivärisiin yläkaappeihin toimii hyvin."

Toimivat pohjaratkaisut

Rilla: Lappli-Talot Duo, kohde 32

"Lappli-Talon Duo on pohjaratkaisultaan melko perinteinen, mutta silti mieleen jäänyt kokonaisuus. Yläkerrasta pääsee kurkkaamaan korkeaan olohuoneeseen. Yläkerran aulan neliöt on käytetty hyödyksi erityisen tehokkaasti."

Tarja: Käpylä, kohde nro 5

"Tässä talossa tunsin oloni rennoksi ja kodikkaaksi. Pohjassa on tilaa suuremmallekin perheelle. Hulppeat oleskelutilat niin ylhäällä kuin alakerrassa mahdollistavat rennon yhdessäolon. Myös talon sisustus oli mutkaton ja onnistunut."

Houkuttelevimmat saunat

Rilla: Talo Luck, kohde 35

"Luckin sauna puhuttelee yksinkertaisuudellaan. Ryhdikkäät lauteet ja pehmeämuotoinen kiuas tukevat toisiaan. Seinät ja lauteet ovat kuin samasta puusta veistetyt, niin kuin tietysti ovatkin. Hauskat roikkuvat pyyhetelineet ovat piste iin päälle. Ryhdikäs ja aikaa kestävä kokonaisuus!"

Tarja: Honkatalot Cube 170, kohde 2

"Kivi, bambu, riipputuolimaiset lauteet, tähän kokonaisuuteen ihastuin. Kivipintainen, lähes musta suihkuseinä on komea ja kiehtova. Vaalea bambupenkki keventää vaikutelmaa. Saunassa on perinteisten lauteiden sijaan riippulauteet, jotka näyttävät niin mukavilta, etteivät voi muuta ollakaan."

Kauniit ulkoasut

Rilla: Kannustalo Lato, kohde 10

"Kannustalon Lato hurmaa selkeällä muotokielellään. Suuret ikkunat ja jämäkät linjat ovat tehneet Ladosta klassikon. Messutalossa ihastuttaa suuri terassi, johon on sisustettu useampikin erilainen oleskelutila. Palikkapenkit ja hauska grillailupaikka alaterassilla jäävät mieleen."

Tarja: Honkatalot Polar 165, kohde 9

"Ulkoasultaan Polar pysäytti. Se on perinteinen ja koruttoman musta, mutta muotokielessä on ripaus jollain tavalla aasialaista lähestymistapaa. Tämä koti olisi upea vaikkapa suomalaisen saaristoluonnon ympäröimänä."

Mainiot lapsiperheen kodit

Rilla: Dekotalo Villa Daalia, kohde 30

"Suosikki lapsiperheen kotia valitessa on annettava puheenvuoro kolmevuotiaalle messuvieraalle, joka kiersi reippaasti mukana talosta toiseen. Villa Daaliassa tuo mainittu tyttönen huokaili haikealla äänellä: Kunpa mulla olis joskus näin ihana huone ja leikkimökki!"

Tarja: Omatalo Uniikki, kohde 4

"Pienen tanssijatytön huoneen sisustus on osoitus siitä, kuinka helpolla saa tuotua sisustukseen myös liikunnallisuuden ja harrastamisen. En kuitenkaan valinnut kotia lastenhuoneiden vuoksi, vaan tärkeämpää oli, että tämän kodin muutkin tilat tukevat lapsiperheen sujuvaa elämää. Tilaa on siellä missä, sitä tarvitaan eniten. Suihkuhuone ja sauna ovat suuria ja pukuhuoneessa oli huomioitu hyvin säilyttäminen. Kodin eri tiloissa olevat hyvät säilytysratkaisut tekevät lapsiperhe-elämästä sujuvampaa.

Yleisesti bloggarit olivat oikein tyytyväisiä tämän vuoden messutarjontaan. "Pidin tänä vuonna siitä, että jokaiselle oli jotakin. Alueella oli "tavallisten ihmisten" koteja hienojen kivikartanoiden rinnalla. Myös Maailmanpylväs-kerrostalon asunnot ovat ehdottomasti käymisen arvoisia. Erityisesti Viherperheen kodista löytyi paljon hienoja ideoita, Rilla koosti vierailunsa.

Tutustu myös Rillan ja Tarjan hurmaaviin blogeihin.

Kommentoi »