Sinustako Kodittaja Kotivinkin Tiktokiin?
Osallistu
Sinustako Kodittaja Kotivinkin Tiktokiin?
Etsimme heittäytyvää sisällöntuottajaa, joka innostuu kaikesta, mitä kotona tapahtuu. Tunnistatko itsessäsi esimerkiksi Jouluttajan, Pyyhkäisijän, Ylimööpelin tai Tuunarin? Hae mukaan ja saatat olla Kotivinkin ensimmäinen Tiktok-Kodittaja!
Julkaistu 11.9.2023
Kotivinkki

Mitä Kotivinkin Tiktok-Kodittaja tekee?

Tiktok-Kodittaja tekee projektiluontoisesti sisältöä Kotivinkin Tiktok-kanavalle. Hän tuottaa ohjeistuksen mukaisesti Tiktok-videoita yhdessä sovittavista, Kodittajia kiinnostavista teemoista. Yhteistyö kestää marraskuusta 2023 tammikuuhun 2024 ja pitää sisällään noin neljä Tiktok-videota kuukaudessa.

Millaista tyyppiä etsimme?

Kotivinkin Tiktok-Kodittaja on kiinnostunut kaikesta kivasta, mikä tapahtuu kotona. Saatat olla esimerkiksi Juhlintti, joka rakastaa juhlien järjestämistä, Pyyhkäisijä, joka jakaa näppäriä siivousvinkkejä tai Multakämmekkä, joka nauttii puutarhan hoidosta. Toivomme, että olet aktiivinen sisällöntuottaja ja kykenet inspiroimaan Kotivinkin seuraajia.

Tärkeää on, että tuotat sisältöä rennolla ja itsenäisellä otteella ja että uskallat heittäytyä!

Etsimme ensisijaisesti henkilöä, jolla on Tiktokissa jo hieman omaa seuraajakuntaa. Tehtävästä maksetaan palkkio, joka määräytyy valitun vaikuttajan Tiktok-tilin tavoittavuuden mukaan. Hakijan tulee olla täysi-ikäinen.

Näin haet Kotivinkin Tiktok-Kodittajaksi

Vaihtoehto 1: Tee oma, enintään 20 sekunnin mittainen Kodittaja-videosi, jossa käytät yhtä neljästä Kodittaja-esittelyvideoidemme äänistä (löydät ne Kotivinkin Tiktok-kanavalta) ja luo videosta oman näköisesi.

Vaihtoehto 2: Tee oma, enintään 20 sekunnin mittainen Kodittaja-videosi, jossa jaat yhden hyödyllisen kotivinkin. Se voi olla vaikkapa sisustamiseen, siivoamiseen, käsitöihin tai leivontaan liittyvä kiinnostava täsmätieto.

Jaa video Tiktok-kanavallesi ja käytä hashtagia #kodittajahaku, niin olet mukana haussa. Toivomme, että olet videossa oma itsesi ja annat persoonasi näkyä!

Hakuaika päättyy 8.10.2023. Valinnasta ilmoitetaan yksityisviestillä 20.10.2023 mennessä.

Lisätietoa tehtävästä voi tiedustella Kotivinkin markkinointipäällikkö Niina Inkiltä: niina.inki@a-lehdet.fi

Testaa, millainen Kodittaja olet!

Oletko sydämeltäsi neulootikko vai syntyykö näpeissäsi ennemmin suklaakeksejä kuin sukkia? Entä kuluvatko iltasi hilloja keitellen vai möyritkö mullassa pimeälläkin? Kotivinkin testillä saat selville, millainen kodittaja olet – tee testi!

Tunnetko jo kaikki Kodittaja-lajit? Katso ja tunnista!

Neulootikko (virccaus succademus)

Luokka: Käsityökodittajat Tunnusmerkit: Pitää suvun villasukissa. Ei pysty kulkemaan lankakaupan ohi ostamatta vähintään kolmea kerää, minkä vuoksi pyrkii varastoimaan lankoja myös muiden lajien reviireille. On virkeimmillään syksyllä ja talvella, jolloin saattaa kilautella puikkoja melkein vuorokauden ympäri. Ääntely: Odota, teen vielä tän kerroksen loppuun.

Jauhokämmekkä (caccus maximus)

Luokka: Keittiökodittajat Tunnusmerkit: Tunnistaa varmimmin tomusokeritahroista olkapäillä ja ympärillä leijailevasta jauhopilvestä. Kutsuu taikinajuuriaan nimeltä. Ylikehittyneet kämmenlihakset. Sekoitetaan usein samoin käyttäytyvään peukalokämmekkään. Suurin erottava tekijä on haju: peukalokämmekkä tuoksuu lievästi palaneelta, jauhokämmekkä kanelilta.

Sohvapesäkkö (soffamus soffamus)

Luokka: Olohuonekodittajat Tunnusmerkit: Keho kehittynyt vaaka-asennon kannalta optimaaliseksi. Kädessä lähes aina kaukosäädin tai kirja. Rakentaa itselleen pehmustetun kolon ja pysyttelee samassa asennossa tuntikausia. Ääntely: Sohvapesäkön mietiskelyn ääni muistuttaa aloittelevan bongarin korvaan kuorsausta.

Ylimööpeli (innovatus habitarium)

Luokka: Sisustuskodittajat Tunnusmerkit: Alfa-asuja, jonka ideoihin lauman muut jäsenet sopeutuvat yleensä mielellään. Huvittelee siirtämällä huonekaluja paikasta toiseen. Metsästää vielä yhden sohvatyynyn, maljakon ja liinavaatekaapin, koska tietää, että kyllä ne mahtuvat. Ottaa someen hyllynsä kanssa shelfien.

Hilloaja (omenaus sosex)

Luokka: Keittiökodittajat Tunnusmerkit: Yrittää tyhjentää metsät. Harkitsee kolmannen arkkupakastimen hankkimista. Kodin ulkopuolella tunnistettavissa tuliaishillosta ja kurpitsapikkelssistä, jonka on tekaissut joutessaan. Välttää saunomista, koska lauteilla kuivuu sienisato.

Pyyhkäisijä (putsis maksimus)

Luokka: Siivouskodittajat Tunnusmerkit: Tuo tullessaan ja vie mennessään. Pyyhkäisee ohimennessään tiskipöydän ja suoristaa kävellessään maton hapsut. Kuljettaa mikrokuituliinaa kaikkialle. Säilyttää pakastepurkkien kannet värijärjestyksessä ja kengät kenkälaatikoissa. Nauttii pyykkietikan tuoksusta ja kiiltävästä peilistä. Ääntely: Väistäs vähän, otan vielä tästä.

Tuunari (strömsö inspiratum)

Luokka: Sisustuskodittajat Tunnusmerkit: Irrottautuu harvoin työkalupakistaan. Näkee aidanseipäässä sängynpäädyn ja pillissä himmelin. Löytää roskalavalta hetekan ja tuunaa siitä kalkkimaalilla kulmasohvan. Erottaa jiirisahan pyörösahasta ja tietää, missä myydään valkoista reikälevyä metritavarana edullisesti.

Multakämmekkä (taimitus extremus)

Luokka: Pihakodittaja. Tunnusmerkit: Ilmestyy pihapiiriin kuopimaan maata yleensä hiukan ennen keväthangen sulamista. Viettää talvi-illat sisällä pää siemenluetteloon hautautuneena. Osa yksilöistä voi olla vaikeuksia hillitä himojaan julkisissa tiloissa, koska kaikki tietävät, että kähvelletyt pistokkaat menestyvät parhaiten.

Jouluttaja (nuutti koristelemus)

Luokka: Sisustus- ja ruokakodittajien risteytys (uudehko laji) Tunnusmerkit: Aloittaa jouluvalmistelut heti loppiaisen jälkeen, päättää joulun teemavärin vappuun mennessä, huovuttaa koristeporoja juhannusaattona ja alkaa heinäkuussa häärätä jouluvaloja pihalle muun lauman vastustuksesta huolimatta. Ääntely: Hyräilee joululauluja julkisella paikalla vuodenajasta riippumatta.

Juhlintti (kemut maximus)

Luokka: Hupikodittajat Tunnusmerkit: Näkee juhla-aiheen hetkessä kuin hetkessä – lämpötila nousee nollan yläpuolelle, on toisen nimen nimipäivä, lauantaina näyttääkin olevan luppoaikaa. Taikoo tarjoilut tyhjästä: pakastelaarin macaronsit ja mutakakku hopeatarjottimelle, ja juhlat voivat alkaa. Vuoraa pesänsä serveteillä ja viirinauhalla. Ääntely: Tunnistaa toistuvasta kutsuhuudosta: Tervetuloa, cin cin!

Oikopäätti (innostux suitsait)

Luokka: Sarjakodittajat Tunnusmerkit: Nopealiikkeinen ja valpas kodittaja, jonka tunnistaa helpoimmin sen jälkeensä jättämästä vanasta aloitettuja asioita, esimerkiksi makrameetöitä, islantilaisneuleita, melkeinpingotettuja kirjontakehikkoja, uuvahtaneita kombucha-viljelmiä ja kylvöä odottavia karambolansiemeniä. Ääntely: Varoitusääni sähäkkä: Se on mulla kesken!

Kommentoi »