Kotivinkki

Siivouskaappi järjestykseen! Ammattijärjestäjän neuvoo, miten säilytät välineitä ja puhdistusaineita fiksusti

Siivouskaappi järjestykseen! Ammattijärjestäjän neuvoo, miten säilytät välineitä ja puhdistusaineita fiksusti
Siivouskaappi on hankala pitää järjestyksessä. Aloita siivouskaapin järjestäminen hankkiutumalla eroon ylimääräisistä pulloista ja räteistä. Ammattijärjestäjä Laura Holmström kertoo viisi seuraavaa askelta.
Julkaistu: 22.10.2018

Siivouskaappi järjestykseen – ammattijärjestäjän 5 vinkkiä

1. Järjestä siivouskaappi rutiiniesi mukaan

Mitä tuotteita ja välineitä käytät eniten? Sijoita ne siivouskaapin alahyllylle ja etuosaan. Saunanpesuaine ja muut harvemmin tarvittavat tuotteet kuuluvat ylähyllyn perukoille, samoin vaaralliset aineet. Jos tilaa on, pakkaa tavarat koreihin ja nimeä ne käyttö­tarkoituksen mukaan.

Sijoita ikkunoiden pesuun tarvittavat aineet yhteen koriin ja terassinpuhdistus­tavarat toiseen ja nap­paa koko paketti mukaan, kun aika on. Väri­­koodaa korit käyttö­tarkoituksen eli rättien mukaan.

2. Hanki rätit, jotka voi pestä

Älä edes harkitse tekeväsi vanhoista paidoista siivousliinoja. Vie risat vaatteet tekstiilikeräykseen ja osta rätit, jotka kestävät kone­pesua. Et tarvitse kovin monta. Toimi kuten ammattilainen: väri­koodaa rätit ja kirjoita koodi siivouskaapin oveen. Silloin koko perhe tietää, että sinisellä pestään vessan lavuaari, punaisella wc-istuin ja keltaisella ruokatahrat.

3. Hajasijoita siivoustarvikkeet

Säilytä siivoustavaroita siellä, missä niitä käytetään. Jos pidät rätin kylppärissä, voit pesaista lavuaarin hampaiden harjauksen lomassa. Asenna eteisen nurkkaan tanko ja koukut, joihin voit ripustaa harjan ja pienen rikkalapion. Sillä siivoat eteisen vaikka joka päivä hiekka-aikoina.

4. Älä sorru siivouskaapin ylivarusteluun

Ekologisen ja kotimaisen yleispuhdistus­aineen lisäksi tarvitset vain vessan- ja lattianpesuaineet. Taikasieni irrottaa tahrat ja mikro­­kuitu­liina ja hyvä imuri hoitavat pölyt. Lisäksi tarvitset yhdistetyn moppi- ja harjanvarren, ikkunan­pesu­setin ja mattopiiskan.

5. Teline pitää varret kurissa

Panosta siihen, että saat välineet helposti käyttöön. Säilytä pölynimuria alhaalla, jotta saat sen helposti esiin. Ulkotyökaluille tarkoitettuun telineeseen sujautat näppärästi mopinvarren ja mattopiiskan.

Kommentoi »