Kotivinkki

Siirrä keittiö pihalle – 13 vinkkiä, joiden avulla pääset ulkona kokkaamisen makuun

Siirrä keittiö pihalle – 13 vinkkiä, joiden avulla pääset ulkona kokkaamisen makuun
Kun siirrät keittiön ulos, ruoanlaitto on rennompaa. Rakennatpa grillinurkkauksen tai kunnon kesäköökin, nappaa tästä parhaat vinkit.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, valmistajat

1. Nikkaroi oma ulkokeittiö

Laudoista, verkkokoreista ja vanhasta tiskipöydästä on helppo nikkaroida pieni ruokakioski. Ota ilmansuunnat huomioon suunnittelussa, niin saat nauttia auringosta. Pentikin Raita-patalaput, 8 €, ja -patakinnas, 14 €.

2. Integroi grilli

Rouhea ulkoilma­ravintola syntyy vaikka kattoterassille. Materiaaliksi käy vanhan keittiökaapiston alaosa. Ulkopinnaltaan viileänä pysyvän grillin voi upottaa tasoon. Big Green Egg -grilli, alkaen 690 €, Veikon Kone.

3. Helppoa liikkumista ulos ja sisään

Tarjoiluvaunu siirtyy sinne, missä sitä kulloinkin tarvitaan. Talveksi se muuttaa tietysti olohuoneeseen. Teräsrunkoinen Oas-tarjoiluvaunu, 86 x 73 x 59 cm, 519 €, Jotex.fi.

4. Nizzan tuntua

Muurattu grilli on monikäyttöinen. Voit lämmittää sitä puulla tai hiilellä, ja tunnelma on omaa luokkaansa. A NX6P -pihagrilli, 77 x 205 x 67 cm, 1 680 €, Netrauta.

5. Verhoile kauniiksi

Jos haluat söpön kyökin, maalaa seinät kerman sävyllä, nosta grillinköriläs työtasolle ja piilota kaasupullo ja muut rujot välineet pehmeästi poimutetun verhon taa.

6. Koko kyökki kaupasta

Kokonaisena myytävä keittiö­setti säästää aikaa ja vaivaa. Yhdistä vain puutarhaletku vesihanaan, niin kaikki on valmista. Alumiinirunkoinen Åminne-ulkokeittiö, 120 x 141 x 60 cm, 699 €, Jotex.fi.

7. Minigrilli kulkee matkassa

Pihvit paistuvat vähemmälläkin tohinalla. Mustangin Hornet-sähkögrilliä voi käyttää sisälläkin. Kansi suojaa keittiötä roiskeilta, 44 x 46 x 13 cm, 39,90 €, Rellunkulma.fi.

8. Muista kylmäketju!

Helteellä pihvit ja lohimedaljongit pilaantuvat nopeasti. Verkkovirralla toimiva kylmälaukku ratkaisee ongelman, 20 l, 49,95 €, Clas Ohlson.

9. Hyödynnä räystäät

Talon pääty on luontevin paikka kesäkeittiölle. Säästät tilaa, seinustalla on lämmintä ja räystäs suojaa sateelta. Tiskipiste syntyy tukevasta pöydästä ja siihen sahattuun reikään sovitetusta irtoaltaasta.

10. Valitse luonnonmukainen

Jos tiskaat ulkona, ajattele myös ympäristöä. Kotimainen Cilla’s Tiski -käsitiskiaine on biohajoava ja kasvipohjainen, 13,90 €/500 ml, Ecosto.fi.

11. Röttelön uusi elämä

Onko pihallasi turhaksi jäänyt vaja tai liiteri? Mitä jos purkamisen sijaan kunnostaisit sen tunnelmalliseksi kesähuoneeksi? Siellä kokkaat aina kesän tuulilta ja sateilta suojassa.

12. Grillatessa luota notkeaan

Tässä vartaassa pikkuherkut eivät putoa hiilille. Kitchpro BBQ Wire -vaijerivarras mahtuu kiemurtelemaan muun ruoan lomaan, 79 cm, 7,90 €, Coolstuff.fi.

13. Uusille perunoille

Kuten mökillä on omat mökkiastiansa, ulkokeittiössäkin voi olla omansa. Majakka-emalikattila, 2,5 l, 27,90 €, Muurla.com.

Julkaistu: 19.7.2018
Kommentoi »