Saako olla kahvia tai jätskiä? Pastellinen leikkimökki Villa Helmi on taas valmiina kesän leikkeihin
Piha ja puutarha
Saako olla kahvia tai jätskiä? Pastellinen leikkimökki Villa Helmi on taas valmiina kesän leikkeihin
Nelivuotias Helmi odottaa jo malttamattomana vappua, kun Rinteen perhe viettää Villa Helmi -leikkimökin avajaisia pihallaan Kouvolassa. Tervetuloa kesä, kahvikekkerit ja jätskikutsut!
26.4.2019
 |
Unelmien Talo&Koti
Janne-isä nikkaroi keittiön työtason. Sinkitty pesuvati toimii astianpesualtaana. Se upotettiin työtasoon, joka jatkuu hellana. Outi maalasi lieden levyt mustiksi ja yläpuolella olevan hyllyn vaahtokarkin väriseksi. Hylly on hänen vanhemmiltaan. Se oli jo lapsuudenkodissa mutta männyn värisenä.

Vaikka Outi Rinne toivoi lapsena omaa leikkimökkiä todella hartaasti, hän ei saanut sitä. Niinpä hän päätti ilahduttaa omia lapsiaan mökillä ennen kuin nämä edes osasivat toivoa sitä.

”Vanha haave unohtui vuosiksi, kunnes kolme vuotta sitten bongasin Facebook-kirpparilta edullisen leikkimökin. Päätin oitis hommata sen lapsillemme.

Lapset olivat tuolloin 3- ja 1-vuotiaat. Taavia ei leikkimökin sisustus juuri kiinnostanut, mutta Helmi otti jo pienenä kantaa valintoihin. Onneksi meillä näyttää olevan samanlainen maku. Nimesimme mökin Villa Helmiksi tyttären mukaan.

Rakennus oli sen verran kurjassa kunnossa, että katto piti vaihtaa. Maalasimme mökin sisältä valkoiseksi ja ulkoa harmaaksi.

Sisäseinien ja katon valkoinen saa mökin näyttämään valoisalta ja todellista avarammalta. Myös tekstiilien pastellivärit tulevat kauniisti esiin vaaleaa taustaa vasten. Suloinen peitto on mummin virkkaama.
Outi onnistui löytämään rautasänkyyn juuri saman vihreän sävy, jota on vuodevaatteissa ja isoäidinneliöpeitossa. Sängyn yksityiskohdat on maalattu pronssin värisiksi.
Helmi ja äiti suunnittelevat yhdessä kivoja sisustusjuttuja leikkimökkiin. Kevyet aarteet voi ripustaa pyykkipojilla naruun.

Sisustin mökin kierrätyslöydöillä. Sinne mahtui hienosti vanha rautasänky, jonka löysin umpiruosteessa vanhan tavaran liikkeestä. Janne hiekkapuhalsi sängyn, ja minä maalasin sen vaaleanvihreäksi. Aikuisenkin on ihana ottaa siinä päiväunet tai lukea kirjoja kesäsateen ropistessa kattoon.

Helmi toivoi mökkiin hempeitä värejä, ja niitä täällä on koko pastellien kirjo. Tyttö on haaveillut omasta huoneesta jo jonkin aikaa. Leikkimökkiä hän pitää omana kesäkamarinaan ja viihtyy hyvin prinsessatunnelmissa.

Sisustus muuttuu hiukan joka kesä. Maton ja tekstiilit vaihtamalla saa helposti uutta ilmettä. Janne on nikkaroinut mökkiin työtasoja. Viimeksi hän teki sinne ikkunalaudan.

Äitini on kova virkkaamaan, ja nyt hän on innostunut väkertämään lapsille leikkiherkkuja. Hän on virkannut myös isoäidinneliöpeiton, joka koristaa rautasänkyä. Se kokoaa mökin iloisenkirjavan värimaailman yhteen.

Maistuuko tänään mansikka- vai suklaajätski? Jätskikärry on viimekesäinen nimpparilahja Etolasta. Outi löysi pienet lokerikot kirpparilta ja maalasi ne sinisiksi. Pitsit täydentävät koreuden.
Leikkimökissä vietetään usein kahvikekkereitä. Pöydässä on silloin mummin virkkaama prinsessakakku. Katso kakun virkkausohje!
Mummin virkkaamat muffinit odottelevat jo kesäisiä kahvikekkereitä. Outi-äiti on lahjoittanut kivaa kierrätystavaraa leikkimökkiä somistamaan.
Vaaleanliila pöytäryhmä löytyi kirpparilta, eikä sille tarvinnut tehdä mitään. Kahvittelukavereina ovat tällä kertaa melkein Helmin itsensä kokoiset Maileg-puput.

Vapun viettoon osallistuvat oman perheen lisäksi usein myös isovanhemmat. Se on lapsista ihanaa. Viikon päästä vapusta ovat uudet kekkerit, kun vietämme Helmin nimipäivää ja samalla leikkimökin nimikkojuhlaa. Molemmissa kemuissa on tarjolla herkkuja.

Kunhan ilmat lämpiävät, aion maalata leikkimökin terassille oven eteen räsymaton. Ikkunan alle hommaan kasvilaatikot. Helmi on jo päättänyt, mitä niihin istutetaan: vaaleanpunaisia ruusuja.”

Liitutaulu on vanhan koulun jäämistöä. Viesti kertoo, että pian vietetään kesäkauden avajaisia!
Pinkki ja vaaleanpunainen ovat Helmin lempivärejä, joten terassikukkien väriä ei tarvinnut pitkään miettiä. Petunia on kiitollinen kukkija.
Leikkimökin ulkoseinien sävy on sama kuin perheen rintamamiestalossa. Janne-isä nikkaroi pikku mökkiin samanlaiset ikkunan- ja ovenpielet kuin kotitalossa.

Katso lisää kuvia Instagramista: @vanhaa_valkoista

1 kommentti