Käytä loppukesän ruukkuistutuksissa kasveja, joista monet voit istuttaa maahan talvehtimaan!
Perennat ruukussa
Käytä loppukesän ruukkuistutuksissa kasveja, joista monet voit istuttaa maahan talvehtimaan!
Lumoavat ruukkuistutukset hehkuvat loppukesän tunnelmaa ja värejä.
Julkaistu 25.8.2023
Viherpiha

Leikittelyä lehdillä

Epätavalliset lehtivärit ovat tämän istutuksen juju. Tummanpurppura koristesulkahirssi ’Rubrum’ valloittavine röyhykukintoineen piirtyy upeasti okrankeltaista ovea vasten. Monivuotisen keijunkukka ’Marmaladen’ hehkuvat lehdet toistavat taustan värimaailmaa. Ilmavasti versojaan taivutteleva kummituspuu säväyttää pitkälle syksyyn.

Vähennä kastelua sitä mukaa kun säät viilenevät.

Väripirskahdus

Istutuksen näyttävin kasvi, rotkolemmikki ’Silver Heart’ tuo hienosti esiin syysädekukan leimuavan väriset kukinnot. Perenna kukkii pitkälle syksyyn, jos muistat poistaa sen kuihtuneet kukinnot. Keveyttä istutukseen tuovat sirosara ’Sophia’ ja tummalehtinen, happomarjoihin kuuluva pensas nandina ’Obsessed Seika’. Kasvit on istutettu amppeliksi tarkoitettuun peltiastiaan, jonka pohjaan on porattu reikä ylimääräisen sade- tai kasteluveden poistumista varten.

Sytytä valot

Valkokukkaiset isopäivänkakkara ja syysalpi ’Autumn Snow’ tuovat valoa pimeneviin iltoihin. Niiden ympärillä punaisen oranssina villisti leimuava sara ’Prairie Fire’ sekä kirjavalehtinen muratti varmistavat, että istutuksessa riittää myös liikettä ja moniulotteisuutta. Istuta päivänkakkara ja syysalpi maahan talveksi, niin ne hyvin talvehdittuaan ilahduttavat jälleen seuraavana vuonna.

Taivasta kohti

Kasvutavaltaan ylöspäin kohoavat kasvit tekevät istutuksesta ylvään ja kukkakimppumaisen. Isokukkainen punahattu ’Pink’ ja hento siniverbena täydentävät toisiaan valloittavasti. Siniheinä ’Moorhexe’ tuo niiden taustalle korkeutta ja ilmavuutta. Monivuotiset punahattu ja siniheinä kannattaa istuttaa maahan talveksi.

1 kommentti