Maku

Helpottaisiko ruokakassipalvelu arkea? Maku-lehti testasi 4 vaihtoehtoa

Helpottaisiko ruokakassipalvelu arkea? Maku-lehti testasi 4 vaihtoehtoa
Kun aika on kortilla tai inspiraatio hukassa, saattaa apu löytyä kotiovelle toimitettavista ruokakasseista. Maku-lehden toimitus testasi kolme kiinnostavaa arkiruokapalvelua ja yhden kotona valmistettavan ravintola-annoksen.
Julkaistu: 11.10.2021

1. Nälkä lähtee taatusti

Vappu Pimiän ja kumppaneiden luotsaaman Ruokaboksin saa räätälöityä mieleisekseen, sillä sisältöä ja annosmääriä voi vaihdella omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Perusboksin lisäksi saatavilla ovat kasvisruokaa sisältävä Vegeboksi sekä Perheboksi.

Iso kolmen–viiden hengen Ruokaboksi on pakattu täyteen laadukkaita raaka-aineita. Testiboksi sisältää reseptit aineineen lohisalaattiin, lime-jogurttikastikkeeseen ja ruokaisiin jyviin, itämaiseen kookosbroileriin ja täysjyvänuudeleihin, uunibataatteihin mausteisella delikaurapaistoksella ja chilikurkkuja sekä espanjalaisen chorizo-lehtikaalipastan. Reseptivihossa kerrotaan selkeästi raaka-aineet (kuivamausteet, öljy, soija, sinappi ja viinietikka), joiden oletetaan löytyvän omasta kaapista.

Delikaurapaistoksen ohjeessa on pientä epätäsmällisyyttä, mutta muuten reseptit ovat helppolukuisia. Annoksissa on runsaasti makua, ja ruokaa riittää myös santsattavaksi. Plussaa siitä, että boksi on tilattavissa usealle paikkakunnalle eri puolelle Suomea. Toimituspaikat voi tarkistaa verkosta.

Toimitukset usealle paikkakunnalle. Pieni boksi 59 €, iso boksi kolmella reseptillä 74 € ja neljällä reseptillä 89 € ja jättiboksi 109 €. Ruokaboksi.fi.

Ruokaboksin testatuissa annoksissa oli runsaasti makua.

2. Laatua ilman vaivaa

Anton & Anton -valmisruokakassi sisältää kolme viikoittain vaihtuvaa valmisruokaa kahdelle hengelle, valittavana ovat klassikko- ja vegekassi. Testattava vegekassi sisältää tällä kertaa parsakeittoa sekä Kanniston leipomon maalaisleivän, kvinoalla ja mango-passiokastikkeella maustettua fetasalaattia ja palak tofu -pinaatticurrya.

Perinteisiin mikroeineksiin (niilläkin toki on paikkansa!) näitä valmisruokia ei voi verrata. Annokset on tehty käsin, mikä näkyy sekä lounasravintolan tasoisessa hintaluokassa että ruokien mauissa. Etenkin tofu-pinaatticurryssa on potkua ja kunnolla tuoretta korianteria.

Ainoa miinus on riisi, joka on jäänyt paikoin raa’aksi. Myös muut annokset ovat maukkaita, mutta sosekeittoa saisi olla enemmän, vaikka kaverina tuleekin kokonainen leipä. Parhaiten annos soveltuu kevyeksi lounaaksi.

Toimitukset pääosin pääkaupunkiseudulle, Sipoon alueelle ja Porvooseen. 60 €. antonanton.fi.

Anton & Antonin laadukkaista valmisaterioista huomaa, että ne on valmistettu käsin.

3. Näitä teet uudelleen

Fast & Green by Sanna -vegekassiin tai kala-kasvisruokakassiin voi valita kolme reseptiä, joista saa kassin koosta riippuen tehtyä kuusi tai 12 annosta. Yhdelle−kahdelle henkilölle tarkoitetusta kala-kasviskassista valmistuvat testiviikolla misolohi bataattimuusilla ja seesamikurkuilla, katkarapu-kasvispasta sekä falafelpitat vihreän hummuksen ja lehtikaalisalaatin kera.

Ruoan luvataan olevan lautasella nopeimmillaan 15 minuutissa. Ohjeet ja kätevät vaihekuvat tekevätkin kokkauksesta helppoa ja nopeaa. Kotikaapin aineksista ruokiin tarvitsee lisätä mukana tulevien aineksien lisäksi kuivamausteita ja hunajaa.

Lopputulos ei petä. Erityisesti lehtikaalisalaatti on niin herkullista, että sitä kokkaa mielellään yhä uudestaan. Annoskoot ovat kuitenkin melko pieniä kahdelle aikuiselle tai teini-ikäiselle.

Toimitukset Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Kauniaisiin. Pieni kassi 68 € ja iso kassi 89 €. fastandgreen.fi

Fast & Green by Sanna -kassin resepti olivat nopeita ja helppoja valmistaa.

+ Viikonlopun herkutteluun: paremmat burgerit

Ravintola Storyn diy-burgerit ovat ratkaisu, kun tekee mieli hyvää hampurilaista. Setissä tulevat pehmeät perunabriossisämpylät, jotka sipaistaan voilla ja lämmitetään pannulla (voi ei kuulu pakettiin), sekä valmiiksi muotoillut burgeripihvit, jotka voi paistaa pannulla tai grillissä (suola ja pippuri täytyy löytyä kotoa). Lisäksi mukana tulee salaattia, tomaattia, maustekurkkua, cheddarjuustoa ja raikasta sitruuna-aiolia.

Burgerit valmistuvat helposti ohjeen mukaan ja maistuvat mainioilta – ihan kuin ravintolassa.

Toimitukset Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Kauniaisiin. DIY-burgerit kahdelle 19 € tai neljälle 38 € + kuljetus 10 €, delivery.we-are.fi.

Kommentoi »