Avotakka

Sekä ylellinen että käytännöllinen! Rivitalokodin 90-lukulainen kylpyhuone muuttui remontissa lapsiperheen moderniksi kotikylpyläksi

Sekä ylellinen että käytännöllinen! Rivitalokodin 90-lukulainen kylpyhuone muuttui remontissa lapsiperheen moderniksi kotikylpyläksi
Rivitalokodin kylpyhuoneen aikansa elänyt ilme sai väistyä, kun asukkaat tarttuivat mittavaan remonttiin. Uuteen pesutilaan mahtuu nyt kaikki: tilava suihku, moderni sauna ja ylellinen amme.
Julkaistu: 27.11.2019

Anniina ja Jonne odottivat esikoistaan, kun he ryhtyivät etsimään uutta kotia. Tärkeintä pariskunnalle oli saada lisää neliöitä ja löytää asunto, jonka arkkitehtuuri miellyttää molempia. Sopiva löytyi Helsingin Tammisalosta, merenrannalta. 1990-luvulla rakennetussa rivitaloasunnossa raamit olivat kunnossa, mutta asunto vaati kunnon remonttia.

Anniina ja Jonne päätyivät tekemään asuntoon kokonaan uuden pohjaratkaisun ja uusimaan kaikki pinnat. Reilunkokoiset kylpytilat säilyivät vanhalla paikallaan, mutta niiden ilme päivittyi täysin.

1990-luvun mosaiikkilaatat, pyöristetty kulma-amme ja epäkäytännöllinen tilankäyttö saivat väistyä.

Ongelmana oli, kuinka muuttaa 1990-luvun kolkko ja aikansa elänyt kylpytila lapsiperheen moderniksi ja toimivaksi kotikylpyläksi.

Ratkaisu: Seinien kaataminen toi lisää tilaa

Aluksi tulevat asukkaat laskivat tarkkaan, millaisen remontin ja millaisella budjetilla he sen halusivat toteuttaa. He päätyivät muuttamaan hieman saunaosaston pohjaa ja kaatamaan seiniä. Kaikki pinnat uusittiin.

Anniina ja Jonne päättivät käyttää sormipaneelia saunan lisäksi myös muualla kylpytilojen seinissä. Puu tuo kauniisti lämpöä harmaan laattapinnan rinnalle. Mustakehyksiset peilit ja lasipinnat, valaisimet, naulakot ja penkit ryhdistävät kokonaisuuden. Näyttävä allastaso toteutettiin mittatilaustyönä.

Ylellistä kylpylätunnelmaa tuovat entistä tilavampi suihkuosasto, höyrysauna ja ylellinen amme.

Saunaosaston seiniä on korvattu lasilla, mikä tuo avaruutta tilaan. Kaikki lasipinnat ja suihkuseinän teki porvoolainen Suomen Lasitehdas. Seiniin ja lattiaan valittiin italialaista Verde Retro Bianco -laattaa.
Saunaosaston pohjaa muutettiin, seiniä kaadettiin ja kaikki pinnat uusittiin. Siro, mustareunainen peili on teetetty kylpyhuoneeseen mittojen mukaan Suomen Lasitehtaassa. Pitkä allastaso on teetetty mittatilauksena Duratilla, ja hanat ovat Tapwellin mallistosta. Valaisimet ovat Tapio Wirkkalan suunnittelemat.
Hyvin suunniteltu valaistus luo saunaosastolle miellyttävän tunnelman. Lauteet ovat tervaleppää ja paneelit viistettyä sormipaneelia. Lasiseinäinen sauna toimii myös rentouttavana höyrysaunana.

Toteutus: Kotikylpylä on yhteinen taidonnäyte

Anniina ja Jonne tekivät suurimman osan remontista kahdestaan, vaikka vauva oli siinä vaiheessa jo syntynyt ja pian oli toinenkin jo tulossa. Se vaati toisinaan joustavuutta ja kekseliäisyyttä.

Anniina ideoi, suunnitteli ja kokosi näkemyksensä Pinterestiin vauvanhoidon lomassa. Jonnella puolestaan on kokemusta asuntojen remontoinnista, ja siksi hän tiesi, miten suunnitelmat toteutetaan. Anniina piti myös tarkkaa kirjaa kuluista ja kilpailutti kaiken mahdollisen. He oppivat nopeasti, ettei ikinä kannata tyytyä ensimmäiseen tarjoukseen. Nyt kotikylpylästä nauttivat myös kaksivuotias Wanda ja alle vuoden ikäinen Wilmer. Laadukas lopputulos on kaikkien mieleen.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
3 kommenttia