Trendikkäällä rimapinnalla on monta käyttötapaa – katso 10 ideaa!
sisusta fiksusti
Trendikkäällä rimapinnalla on monta käyttötapaa – katso 10 ideaa!
Rima on samaan aikaan perinteinen ja moderni! Rimat ja rimapaneelit ovat oivallinen tapa luoda eloisaa pintaa, lisätä sisustukseen ripaus persoonallisuutta ja jakaa tilaa ilmavasti. Poimimme 10 ideaa trendikkään ja monipuolisen rimapinnan käyttöön.
Julkaistu 4.8.2023
Meidän Talo

1. Koko seinän täydeltä!

Kuva: Suvi Elo

Upea, makuuhuonetta mukavasti akustoivakin rimaseinä on puusepän tekemä. Materiaalina on käytetty kierrätettyä kertopuuta. Rimojen taustalla oleva seinä on maalattu mustaksi, mikä nostaa puun sävyn kauniisti esiin. Jos akustoivia ominaisuuksia haluaa vielä lisätä, rimojen taakse voi kiinnittää kankaan.

2. Avoimesti piilossa

Kuva: Elina Siira

Tyylikäs rimaelementti rajaa tilan ilmavasti valoisuuden tai avaruuden siitä kärsimättä. Pähkinän sävyiseksi vahatut rimat tuovat mukavasti lämpöä vaaleaan tilaan. Kevytkin rimaseinä lisää huoneeseen yksityisyyden tuntua.

3. Kulkua rajaava

Kuva: Juha Juntto

Tilaan on luotu kulkua ohjaava elementti tiiviillä ja tummalla rimoituksella. Lattian mukaan sävytetty elementti sopii kokonaisuuteen, eikä jää irralliseksi. Tässä rimaseinäke on toteutettu vaakalinjaisena. Pystysuoraan ladotut rimat loisivat tilaa kohottavan vaikutelman. Kun rimojen päät jäävät näkyviin, panosta viimeistelyyn.

4. Työlästä kauneutta

Kuva: Mikko Kaaresmaa

Eloisa katto on hyvä kontrasti tummalle keittiölle. Mustaksi maalatut kovalevyt rimoituksen alla korostavat katon kolmiulotteisuutta. Katon rimoittaminen on työläs, mutta kannattava projekti. Pieteetillä toteutetussa työssä rimat kiinnitetään niin, että ruuvin kannat jäävät piiloon.

Erilaisia rimapaneeleja on nykyisin hyvin saatavilla, jopa valmiiksi tummapohjaisina! Vaihtoehtoja on tarjolla sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin.

5. Pala paneelia

Kuva: Antti Rintala

Yksittäisiä rimoja helpompi ja nopeampi ratkaisu on valmis rimapintaa mukaileva paneeli. Saarekkeen paneloitu etuseinä tuo ilmettä ja kodikkuutta keittiöön. Se yhdistyy hienosti yläkaappien vaaleaan runkoon. Rimamainen ratkaisu toimii myös pienempinä pintoina maustamaan kokonaisuutta. Valitse selkeästi rajattu kompakti kohta, jonka haluat rimoittaa, niin lopputulos toimii itsenäisenä tehosteena ja vältät sekavuuden.

6. Trendikästä retroa

Kuva: Mikko Kaaresmaa

Yläkaappien ovet tuovat trendikkään tuulahduksen retrohenkiseen keittiöön. Puiset, linjakkaat vetimet sitovat yläkaapit osaksi kokonaisuutta. Kovassa käytössä olevissa kohdissa rimapaneeli kannattaa käsitellä niin, että ovet on arjen touhuissa helppo pitää puhtaina.

7. Sopii myös saunaan!

Kuva: Heikki Rautio

Venepuusepän toteuttama lauderatkaisu kiertää saunan lattiasta kattoon. Vaalea puu tekee tilasta valoisan, vaikka rimoista tehdyn lauderakenteen runko on vahattu mustaksi. Rimoitus korostaa lauteiden pehmeää, ergonomista muotoilua.

8. Lattiasta kattoon

Kuva: Jenny Paalijärvi

Lämpökäsitelty haapa luo lämpöä tummien sävyjen rinnalle. Rimoituksen jatkaminen kattoon säilyttää pienessä tilassa yhtenäisen ilmeen. Epäsuora valaistus antaa hienostuneen lisämausteen. Huoltoluukkukin piiloutuu tyylikkään rimaseinän taakse täydellisesti!

Rimapinta on samaan aikaan perinteinen ja moderni. Rimoitusta voi mainiosti myös maalata, mutta luonnollinen puunsävy toimii aina!

9. Kaunis kaiteena

Kuva: Heikki Rautio

Isosta parvesta on saatu turvallinen ja intiimi tila ilmavalla rimaseinällä. Ratkaisu säilyttää avaruuden tunnun koko tilassa. Rimapinta korostaa kauniisti sisäkaton muotoa. Harkittu maalaamattoman puun käyttö kiinto- ja irtokalusteissa luo kodikasta lämpöä.

10. Seinä, eikun kaide...

Kuva: Kari Pilli-Sihvola

Simppeli rimaseinä on päässyt useampaan rooliin. Se toimii keveänä seinänä portaikon ja keittiön välissä sekä säilytystilana, kun siihen on räätälöity käteviä hyllyjä. Oivaltava tehokeino on vaihdella rimoituksen väliä tiheästä väljempään.

1 kommentti