Unelmien Talo&Koti

Retrobuumi! Näin käytät 60- ja 70-luvun aarteita

Retrobuumi! Näin käytät 60- ja 70-luvun aarteita
Kirpputoreilta ja mummolan kätköistä löytää lapsuudesta tuttuja astioita ja tekstiilejä. Tässä on 7 vinkkiä retrokuvioiden käyttämiseen sisustuksessa.
Julkaistu 27.3.2017
1970-luvun rehevät kuosit tuovat kesän vihreyden kotiin, vaikka ulkona puut olisivat vielä alastomia. Saman aikakauden kuoseja on yleensä helppo yhdistellä keskenään, sillä niiden värimaailmat ovat samantyyppisiä.
Jos haluat retrotunnelmaa vain ripauksen, tee suosikkitapetistasi tai -julisteestasi taulu. Voimakaskuvioista kangastakaan ei välttämättä tarvita verhojen verran, vaan yksi tyynykin voi riittää.
Menneiden vuosikymmenten pikkutavaroista syntyy kiehtova ripustus vaikka käytävän piristykseksi. Pienet ja kaapit, hyllyt ja naulakot helpottavat kokoelman esillepanoa.
Retroinnostus näkyy varmasti eniten keittiössä. 1960- ja 70-lukujen astioita ja purkkeja on säilynyt paljon, ja kokoelmaa voi hyödyntää arjessa. Eikä iloisen räväkän estetiikan tarvitse jäädä tähän. Kirkkaan sininen seinä on luvallista maalata eikä oranssiakaan tarvitse arastella!
Nostalgiset maatuskanuket ilahduttavat yhtä lailla lapsia ja aikuisia. Erilaisia maalauskoristeluja ja värityksiä on loputtomasti, joten ne ovat täydellinen keräilykohde.
Tapettejakin voi kerätä! Jokaista mallia varten ei tarvitse varata kokonaista huonetta, vaan pienempikin pinta riittää. Lakkakerros suojaa kokoelmaa keittiönkaapeissa.
Vanhat kahvikupit ovat hauskoja tuliaisia lomamatkoilta. Yhtenäinen väritys liittää yksittäisetkin löydöt astiastioksi.
Kommentoi »