Rakentaminen jatkuu Kalajoen messualueella
Rakenna ja remontoi
Rakentaminen jatkuu Kalajoen messualueella
Mitä lähemmäksi toukokuu tulee, sitä vauhdikkaammin Kalajoen loma-asuntomessualue muuttuu. Toisilla on melkein valmista, toiset alkavat paukuttaa toden teolla.
Julkaistu 14.1.2014
Meidän Mökki

Mitä lähemmäksi toukokuu tulee, sitä vauhdikkaammin Kalajoen loma-asuntomessualue muuttuu. Toisilla on melkein valmista, toiset alkavat paukuttaa toden teolla.

Tammikuussa Kalajoella aletaan laskea melko tarkasti viikkoja toukokuuhun. Joulun alla, tämän lehden painoon mennessä, rakentamisen tahti hiukan rauhoittui, mutta toukokuu alkaa painaa päälle heti loppiaisen jälkeen. Silloin jokaisen messukohteen tulee olla valmis lopputarkastukseen.

Muutama kohde on vielä alkuvaiheessa, viimeisimpänä rakentamisen aloittelivat Heikus-Hus, Profinin Villa Merellä ja Honkatalojen Villa Albatrossi.

– Heikius-Husilla on vasta routasuojaukset, mutta he ovat luvanneet nostaa talon nopeasti kevään aikana. Nuo kaksi muuta saivat rungot pystyyn hämmästyttävän  nopeasti, kertoo messujen projektijohtaja Laura Ruohola Kalajoelta.

Alkutalven myrskyt aiheuttivat ylimääräistä päänvaivaa niille projekteille, joissa tavaroita ei saatu sisätiloihin. Niissä Eino- ja Seija-myrskyt pääsivät pyörittelemään styroxeja ja muuta tuulenarkaa tavaraa pitkin poikin. Puitakin kaatui, mutta rakennukset säilyivät.

Nyt ylimääräiset viivästymiset voivat aiheuttaa jo oikeita ongelmia, jotka on pakko kiriä kiinni kevään aikana.

Seurantakohteemme Kontio-huvilan rakentajat Inkeri ja Seppo Rajaniemi sen sijaan lähtivät joulunviettoon rauhallisin mielin. Sepon arvion mukaan mökki valmistuisi kokonaan parissa viikossa, mutta koska kiire ei ole, viimeistely tehdään ajan kanssa nautiskellen. Kesä ja syksy pitivät parin kiireisinä työmaalla, koska kaikki tehtiin pääasiassa omin voimin.

– Pitää huiliakin vähän, vaikka on tässä jo löysäiltykin, Seppo naurahtaa.

Heillä rakentaminen on todella hyvällä mallilla, keittön ja kodinhoitohuoneen kalusteet ovat paikoillaan ja pinnat viimeistä silausta vailla.

Isoin asia, mikä puuttuu, on yläkerran portaat. Sen jälkeen eläkepäivien unelma  alkaa olla valmis.

Seuraa Laura Ruoholan blogia messualueen rakentamisesta.

Kommentoi »