Meidän Talo

Räikeästä lastenhuoneesta tehtiin tyylikäs makuuhuone aikuisille – remontti maksoi vain 350 euroa

Räikeästä lastenhuoneesta tehtiin tyylikäs makuuhuone aikuisille – remontti maksoi vain 350 euroa
Viisilapsisessa perheessä jaettiin huoneet uusiksi. Vanhempien uusi makuuhuone sai pikarempassa rouhean lastulevyseinän.
Julkaistu 13.9.2018

Mitä haluttiin?

Vanhemmat halusivat pikaisen pintaremontin, kun he muuttivat talossaan toiseen huoneeseen. Äiti toivoi uuteen makuuhuoneeseen selkeyttä ja avaruutta. Kalusteiden määrän hän karsi minimiin, mutta kuopuksen sängylle piti löytää paikka. Idea lähti kuvasta, jossa osb- eli suurlastulevystä oli tehty sängynpääty. Äiti haaveili vieläkin näyttävämmästä lopputuloksesta, joten levyllä päätettiin verhoilla lopulta koko seinä.

Vanhempien makuuhuoneen takaseinä on päällystetty osb-levyllä. Frandsenin Ball-valaisimet sopivat lukemiseen. Tiiliskivi-pussilakanat ovat Marimekon. Harmaa villahuopa ja Kukat-tyynynpäällinen ovat Lapuan Kankurien.

Mitä tehtiin?

Muutos alkoi päätyseinän vinyylitapetin irrottamisella. Osb-levyt sahautettiin rautakaupassa sopivan mittaisiksi ja ne kiinnitettiin seinään listanauloilla. Asennus vei vain pari tuntia. Vanhan vaatekaapin ovien päällystäminen D-C-Fix-sisustusmuovilla oli suurempi työ. Kaappien uusi ilme viimeisteltiin vaihtamalla vetimet. Muut seinät jäivät ennalleen, sillä ne oli maalattu valkoiseksi hiljattain.

Vanhempien makuuhuone oli ennen kaksospoikien käytössä. Remontissa he saivat omat huoneet. Vanhemmat ja perheen kuopus nukkuvat nyt samassa huoneessa.
Perheen pienimmän sänky maalattiin sisustukseen sopivaksi Värisilmän Vintro-kalkkimaalin sävyllä Vict Black. Villipedot-torkkupeitto on Finlaysonin.
Saa sotata! Huoneessa aiemmin ollut liitutaulumaalilla pinnoitettu seinänpätkä sai jäädä. Puiset nappivetimet koristavat valkoista kaappirivistöä kauniisti. Ne löytyivät Clas Ohlsonilta.

Mitä saatiin?

Asukkaat ovat erityisen tyytyväisiä makuuhuoneen lämpimään, mutta raikkaaseen tunnelmaan, joka syntyy värien ja materiaalien harkitusta yhdistelmästä. Rouhea, puupintainen seinä tasapainottaa huoneen muutoin mustavalkoista tunnelmaa. Komean vaikutelman lisäksi uusi seinä vaimentaa ääniä. Tehosteseinä on myös kaunis tausta uutta ja vanhaa yhdistelevälle sisustukselle.

Mitä remontti maksoi?

  • Osb-levyt, 3 kpl 45 e
  • D-C-Fix-sisustusmuovi ja asennussarja 60 e
  • Vetimet 25 e
  • Kalkkimaali 35 e
  • Seinävalaisimet, 2 kpl 188 e

Yhteensä 353 euroa.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Kulosaari-villamatto Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
4 kommenttia