Psykologi Tony Dunderfelt: "Työt eivät lopu tekemällä"
Ihmiset
Psykologi Tony Dunderfelt: "Työt eivät lopu tekemällä"
Tony Dunderfelt, 60, hyväksyy nyt sen, ettei elämässä tule valmista. Työt eivät lopu tekemällä, mutta sama ajatus koskee hänestä myös avioliittoa: Yksikään liitto ei jatku samalla janalla alusta loppuun.
5.10.2016
 |
Kotivinkki

 "Pari vuotta sitten löysin muistikirjani 15 vuoden takaa. Siinä oli lista tekemistä vaativista töistä. Monta kohtaa olin saanut valmiiksi, mutta osa oli yhä kesken.

Silloin minulla välähti. Työt eivät todella lopu tekemällä. Olen ollut hyvin aktiivinen kymmenen viime vuoden aikana, kirjoittanut kirjoja, tehnyt tv-ohjelmia, luennoinut ja vaikka mitä. Silti pari juttua on jäänyt rästiin.

Tekemättömät työt vaivaavat varsinkin meitä yrittäjiä, joiden on vaikea delegoida hommia. Silti stressin tunne ei näytä vastaavan todellisuutta. Työt pitää tietysti hoitaa ajoissa ja asiallisesti, mutta elämä jatkuu, vaikka pari juttua roikkuisikin.

Ihmiset ajattelevat usein, että kun homma on hoidettu, tulee jotenkin valmista. Että kun pääsen lomalle, niin rentoudun. Kesää seuraa kuitenkin aina uusi syksy.

Moni uskoo naimisiin mennessään, että koska olemme nyt rakastuneita, elämä on jatkossakin onnellista. Se on tämän ajan suurimpia harhoja. Yksikään liitto ei ole jatkunut samalla janalla alusta loppuun.

Ajattelussamme voimme olla ruksi laatikkoon -ihmisiä, mutta tahtomme on toisenlainen. Vaikka saavutamme kuinka paljon, keksimme aina jotain uutta haluttavaa. Siksi on turha panikoida, jos kaikki asiat eivät valmistu yhden päätepisteen aikana.

Teen edelleen listoja. Sain juuri ruksattua kaikki tämän viikon hommat, mutta maanantaina odottaa taas uusi lista. Enää se ei kuitenkaan tunnu ahdistavalta, vaan kivalta ja kiinnostavalta. Ymmärrän nyt, että elämä on prosessi, iloista haluamista, joka ei lopu koskaan.”

Kommentoi »