Meidän Talo

Hyvästi hukkatila! Näin otat portaiden alle jäävän sopen tehokäyttöön – 7 kaunista ja käytännöllistä ideaa

Hyvästi hukkatila! Näin otat portaiden alle jäävän sopen tehokäyttöön – 7 kaunista ja käytännöllistä ideaa
Hyödynnä portaiden alle jäävä alue säilytykseen tai oleiluun. Hukkatilasta voi löytyä myös mainio soppi harrastukselle. Poimi ideat hukkatilan hyödyntämiseen!

1. Kätevä kaappitila

Umpinaisten portaiden alla on luonteva paikka komerolle. Jos pelkäät komeron muuttuvan mustaksi aukoksi, josta ei lopulta löydä mitään, kokeile kaappi- ja laatikostoratkaisua. Huomaa myös kauniit kirjapinot seinustalla: sopivasti väri-iloa ja säilytyspaikka ihan käden ulottuvilla.

2. Tyylikäs työpiste

Yksinkertaisilla asioilla saa luotua toimivan ja tyylikkään työpisteen portaiden alle. Tilan tarkoitusta on helppo muuttaa, sillä pukkijaloilla seisovan pöydän voi nostaa kätevästi sivuun.

3. Sopivasti piilossa ja esillä

Kolmion muotoinen seinä on täydellinen paikka säilytyskalusteelle tai televisiotasolle. Itse asiassa portaiden alle sijoitettuna televisio jää kätevästi hieman sivuun, silloin kun halutaan keskittyä muuhun kuin television katseluun.

4. Avoimesti käytössä

Ota tila haltuun teettämällä kalusteet mittojen mukaan tai rakenna sopiva kokonaisuus muunneltavista hyllyjärjestelmistä. Avoin säilytyssysteemi tekee sen käyttämisestä vaivattomampaa. Parempi takki avonaulakossa kuin lattialla komeron edessä.

5. Lemmikin reviiriä

Harvalla lemmikillä on omaa huonetta, mutta portaiden alla koira tai kissa saa suojaisan ja rauhallisen oman sopen, josta se voi tarkkailla tulijoita. Kekseliäisyydellä koiran petipaikastakin saa muuhun sisustukseen sointuvan kokonaisuuden.

6. Puista taidetta

Rappusten muoto antaa sopivan kehyksen ja tuen kauniille halkopinolle. Huomioi puiden säilytyksessä syttymisriski ja suojaetäisyydet tulisijaan sekä savupiippuun nähden.

7. Soppi harrastuksille

Ompelukone saa jäädä huoletta esille, kun sillä on oma paikka. Seinään kiinnitetty pöytälevy ja laatikoilla ratkaistu säilytystila jättävät tilan ilmavaksi ja helposti siivottavaksi.

Julkaistu: 18.2.2020
Kommentoi »