Avotakka

Pois pimeästä! Ota avuksi sisustukseen sopiva kirkasvalolamppu

Pois pimeästä! Ota avuksi sisustukseen sopiva kirkasvalolamppu
Ripusta tyylikäs kirkasvalolamppu ruokapöydän ylle tai kuljeta kannettava kirkasvalolaite työpaikallesi. Valaisimia voi käyttää myös tunnelmavalaisimina, sillä niiden valon kirkkautta voi säätää.
Julkaistu 14.11.2017

1. Olohuoneen valohoitoihme

Katriina Nuutisen suunnittelema linjakas valaisin sopii yhtä hyvin olohuoneeseen kuin keittiöön. Sen sijaan, että nauttisi valohoidosta aamiaispöydän ääressä, voisi heti herättyään heittäytyä vaikka puoleksi tunniksi sohvalle lataamaan akkuja. Iltaisin kirkasvaloa ei pidä käyttää, sillä virkistävä valo sekoittaa unirytmin. Candeo-kirkasvalo (halkaisija 38 cm) 291,40 €, Innolux.

Ajatonta Candeo-kirkasvalolamppua voi käyttää myös tunnelmavalona, sillä valaisimen yläosassa on keinukytkin, jolla säädellään valon voimakkuutta. Valaisimen uusi väri on harmaa.

2. Mukaan työpaikalle

Jos et ehdi nauttia valohoidosta aamuisin kotona, vie kirkasvalolaite työpaikallesi. Saat parhaat tehot valohoidosta olemalla kirkasvalossa puolesta tunnista kahteen tuntiin. Valohoito suositellaan otettavaksi aamuisin kuuden ja kymmenen välillä. Beurerin TL 30 -kirkasvalolaite 46,90 €, Gigantti.

Beurer TL30-kirjasvalolaite on kuin I pad. Näppärän laitteen koko on vain 12 x 20 cm, joten se mahtuu vaikka käsilaukkuun.

3. Tunnelmasta toiseen

Philipsin Hue-sovellus digitalisoi valaistuksen. Voit ladata sovelluksen Android tai Apple -mobiililaitteelle ja ohjata valaistuksen kirkkautta, valkoisen sävyjä ja tehoa mobiililaitteesta. Mobiilikäyttöä varten tarvitaan erikseen tilattava Hue Bridge -valoverkkoreititin. Hue-lamput toimivat myös tavallisen lampun tapaan valokatkaisijoista. Philipsin linjakas Cher Hue -riippuvalaisin (halkaisija 47,5 cm) 199 €, Netrauta.

Philipsin modernissa Cher Hue -valaisimessa on White Ambiance -polttimo, jossa on neljä erilaista valotoimintoa.

4. Tartu kahvaan

Kirkasvalolaitteen ei tarvitse näyttää kliiniseltä levyltä. Valaisimien muotoilussa on tärkeää, että sitä voi käyttää monipuolisesti tavallisen valaisimen tavoin. Sympaattisessa Tubo-valaisimessa on valon kirkkauden säätömahdollisuus ja se on helppo kuljettaa huoneesta toiseen. Valaisimen korkeus on 51,5 cm, 280,95 €, Innolux.

Jarkko Ojan suunnittelemassa Tubo-kirkasvalolampussa on kätevä saarnipuusta valmistettu kantokahva.

5. Pelkistetty klassikko

Laatikon mallinen kirkasvalolaite solahtaa helposti osaksi pelkistettyä, skandinaavista sisustusta. Valaisinta voi muuten käyttää myös huonekasvien valaisemiseen. Koivuvanerikannella verhottu valaisin (12 x 17 x 45 cm) 630 €, Finnish Design Shop.

Ville Kokkonen suunnitteli Artekille minimalistisen Bright White -valaisimen, joka on myös tunnelmavalaisin.

Lue lisää:

Kommentoi »