Kotivinkki

Urheilulääkäri Pippa Laukan suosikkipaikka on oman kodin puusauna – ”Saunoisin joka päivä jos voisin”

Urheilulääkäri Pippa Laukan suosikkipaikka on oman kodin puusauna – ”Saunoisin joka päivä jos voisin”
Urheilulääkäri Pippa Laukka omii imurointivuorot kotona, sillä hän rakastaa imurointia. Parhaaseen päivään kuuluu ulkoilua, hyvää ruokaa perheen seurassa – ja tietysti saunomista. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 13.1.2022

Paras paikka kotona

Sauna on paras paikka. Minulle saunominen on vähän kuin puhdistautumisrituaali: saan huuhdeltua kaikki huolestuttavat ajatukset ja hien pois. Meillä on puusauna talon pohjakerroksessa. Saunoisin joka päivä, jos voisin. Voin sanoa, että sytyn saunassa!

Paras päivä

Se sisältää liikettä, mielellään ulkoilua metsässä, kuten patikoimista tai sienestämistä. Tärkeintä on liike, mutta sen ei tarvitse olla mitään hikiliikuntaa. Päivän kruunaa hyvä ruoka, ja parhaana päivänä siihen kuuluvat myös perheenjäsenet.

Paras kotityö

Rakastan imurointia ja tykkään tarttua toimeen. Jos tajuan, että en saakaan imuroida, minulle tulee luopumisen tuska. Imuroidessa en takerru mihinkään pieneen villa­koiraan, joten yksi suutin riittää. Kuuntelen samalla äänikirjaa.

Paras satsaus

Hyvät lenkkarit. Silloinkin, kun olin 1990-luvulla köyhä opiskelija, minulla oli aina hyvät lenkkarit. Ne ovat säästäneet minut monilta vaivoilta ja pitäneet liikkeessä. Vaihdan ne, kun niihin tulee riittävästi kilometrejä. Olen satsannut myös nastalenkkareihin sen jälkeen, kun kaaduin kerran talvella.

Paras kömmähdys

Esikoulun hiihtokilpailuissa olin ylivoimaisessa johdossa alussa, mutta loppusuoralla ladulle oli ilmestynyt hirveä monttu. Kaaduin siihen. Mutta minä vain nauroin, ja kaikki hiihtivät ohitseni. Silti harmitti, sillä voittajilla oli värillisistä foliopapereista tehdyt mitalit.

Paras kohtaaminen

Se, kun kohtasin mieheni. Uskon rakkauteen ensisilmäyksellä: Näimme tanssi­lattialla yökerhossa, ja olemme nyt olleet naimisissa vajaat kaksikymmentä vuotta.

Paras urheilulaji

Triathlon on paras. Uinti on ollut minulle kaikkein mieluisinta. Tykkään haastaa itseäni. Ennen koronaa uin pari kertaa viikossa.

Paras...

Juoma: Kotikalja

Maku: Vaniljapehmisjäätelö

Tuoksu: Vastaleikattu nurmikko

Matkakohde: Tuntematon

Kulkupeli: Pyörä

Kännykkäsovellus: Huawein Health

Keittiöväline: Kauha

Kirja: Hanna Brotheruksen Ainoa kotini

Elokuva: Forrest Gump

Herkku: Marjarahka

Kahvila: Cafe Bryggan Öjassa

Kaupunki: Edinburgh

Vuodenaika: Kevät

Vaate: Yöpuku

Huonekalu: Kirjahylly

Kasvi: Päärynäpuu

Aamupala: Puuro

Iltarutiini: Suihku

Kosmetiikkatuote: Ripsiväri

Musiikki: Kasarimusiikki

Biisi: Lola Montez

Pippa Laukka nähdään Olet mitä syöt -ohjelmassa MTV 3-kanavalla.

Kommentoi »