Pihasaunat tulevat taas! 6 tunnelmallista poimintaa, jotka takaavat ikimuistoiset löylyt

Pihasauna on kuin pieni mökki omakotitalon pihalla. Juomakori kainaloon ja matkaan! Tässä kiinnostavimmat ja parhaat poiminnat uusista pihasaunoista.
Kuvat Juha Juntto

Pihasaunat: 6 erilaista toteutusta

Erillinen saunasiipi

Sinkkunaisen talossa katettu käytävä erottaa talon ja saunaosaston toisistaan. Saunaosasto on kuin pikkutalo isomman kyljessä: siinä on myös pikkuruinen vierashuone jääkaappeineen – ja tietysti Saimaa-näkymineen.

Varsinainen asunto on vasemmalla, saunasiipi oikealla talon järven puoleisessa päässä.
Saunasiiven edessä on vilvoitteluterassi.
Saunan ikkunasta on komeat näkymät järvelle. Kiuas on Harvian.

Loppuun asti mietitty

Talo Vahvaselkä on espoolaisperheen kakkoskoti. Moderni talo muodostaa yhdessä piharakennuksen kanssa hienon kokonaisuuden, jossa on järvelle avautuva aurinkoinen sisäpiha. Piharakennuksessa sijaitsee kotikylpylä upein näkymin. Löylyhuone sijaitsee rakennuksen keskellä, mutta lasiseinien avulla järvimaisema ulottuu sinnekin.

Sauna sijaitsee talon tyyliin tehdyssä piharakennuksessa. Väliin jää piha, joka on golfarin unelma.
Paljusta on upeat näkymät. Lasikaide ei peitä maisemaa.
Pihasaunan koko etuseinä on lasia. Löylytila on trendikkäästi aivan vaalea.

Löylyt tynnyrissä

Perinteisen oloista hirsirakentamista edustavan Honka Ankkurin pihalle on rakennettu pihasauna. Talossa on myös upea sisäsauna, joten ehkä tynnyrisaunaa on tarkoitus käyttää vain spesiaalihetkiin.

Tynnyrisaunaan mahtuu hyvänkokoinen löylytila. Kuntta ympäröi rakennusta.
Hongan komea Ankkuri on moniulotteinen, perinteisen oloinen hirsitalo

Vuokrataloyhtiön pihasauna

Ankkuriranta, joka on Mikkelin kaupungin omistama vuokrataloyhtiö. Yhteensä rivitaloihin tulee 10 asuntoa. Houkuttimena toimii yhtiön oma puilla lämpiävä pihasauna, jossa pääsee kylpemään naapurin kanssa varsin tunnelmallisessa ympäristössä.

Puulämmitteinen rantasauna on vuokralaisten yhteiskäytössä.
Tumma hirsiseinä luo tunnelmaa rantasaunalle.

Kaunis saunakuutio

Kotikontti on arkkitehtuuriltaan 1970-lukua henkivä kokonaisuus, jonka yksi laatikko on pihan perällä sijaitseva sauna ja moderni saunatupa. Saumattomasti päätalon arkkitehtuuria toistava kokonaisuus sijaitsee viihtyisästi metsän laidalla, ja löylyhuoneeseen onkin tehty iso ikkuna, jotta lauteilta pääsee ihailemaan kaunista maisemaa.

Erilliseen saunarakennukseen pääsee pihan puisia polkuja pitkin.
Saunatuvasta aukeaa lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat kauniiseen metsämaisemaan. Riippuvassa rottinkituolissa on ihana rentoutua löylyjen jälkeen.
Tumman kiuasseinän yläosassa on suuri ikkuna, joka tuo valoa ja maisemaa löylytilaan.

Poolhouse vilvoitteluun

Tässä talossa saunominen hoituu yläkerrassa, mutta terassilla on paitsi uima-allas, myös viehättävä pool house. Siellä voi istuskella uinnin lomassa ja tunnelmoida kauniin Saimaan maisemissa.

Yläkerran saunasta on kiva kipittää uima-altaaseen. Lämpimällä säällä on mukava istuskella poolhousen sohvalla tai aurinkotuoleissa.
Julkaistu: 2.8.2017
Kommentoi »