Piha kauniiksi verhoilla – katso kesäiset ideat!
Sisustus
Piha kauniiksi verhoilla – katso kesäiset ideat!
Nyt viritetään verhot ulos. Sommittele hulmuava näkösuoja pitsistä tai tee lapsille maja vanhasta lakanasta.
Julkaistu 21.7.2017
Kotivinkki

Turvallinen ja silti jännittävä maja on lasten lomahitti. Helppo telttamaja syntyy lakanasta, joka heitetään puiden väliin pingotetun pyykkinarun päälle. Tee majaan lattia pienestä räsymatosta tai kylppärin matosta ja kiinnitä lakanan kulmat kivillä maahan.

Koottavasta vaaterekistä tehtyä sermiä voi liikutella auringon mukana. Käytä suihkuverhokangasta, jotta sermi kestää kosteutta. Leikkaa kankaasta mittojen mukainen pala saumanvaroineen. Ompele käänteet ylä- ja alareunoihin, päärmää sivut. Pujota kangas rimoihin ja kokoa rekki.

Hyttyset tai ampiaiset eivät kiusaa loikoilua, lukemista tai aamukahvi­hetkeä, kun sujahdat hyönteisverkon sisään. Ripusta verkko puun oksalle narulla ja pujota tuoli sen alle. Nappaa somisteeksi pari houkuttelevaa tyynyä ja vetäydy omaan rauhaasi.

Suihkuverhokankaiset sivuverhot antavat terassille tai parvekkeelle suojan katseilta, auringolta ja sateelta. Terassin kattoon ruuvattiin katto­koukut ja niihin ripustettiin s-koukut. Ommellut verhot pujotettiin pyörö­listaan (halkaisija noin kaksi senttiä), joka ripustettiin s-koukkuihin. 

Eri tiloihin jaettu piha on tunnelmallinen. Tee pihalle huoneita esimerkiksi puutarhajuhlia varten. Kokoa yhteen huoneeseen tarjoilut, toiseen lasten leikkitila ja kolmanteen vaikka pelinurkka. Tilapäisiksi jakajiksi sopivat vanhat ja eripariset pitsiverhot ja niitä varten puiden väliin viritetyt pyykkinarut. Voit joko pujottaa verhot naruun käänteistään tai kiinnittää ne narulle pyykkipojilla.

Etsi tarvikkeet

  • Kysele suihkuverhokankaita kangaskaupoista, kuten Eurokankaasta. Voit käyttää myös sisustuskauppojen valmiita suihkuverhoja.
  • Hyviä lakanoita ei kannata sotkea ruohonvihreään. Kirpputoreilta löydät sopivia majalakanoita eurolla tai parilla. Kirppiksillä myydään edullisesti myös kauniita vanhoja pitsiverhoja.
  • Riippuvia hyönteisverkkoja löydät esimerkiksi partio- ja retkeilykauppojen, Clas Ohlsonin sekä Ikean valikoimista.
  • Etsi koottavia vaaterekkejä Ikeasta tai Granitista.

Viritä ideaa

  • Sommittele kankaasta verhopergola. Kun kaipaat intiimiä tunnelmaa jo alkukesästä, ennen kuin köynnökset ehtivät parhaimmilleen, ripusta pergolaan verhoista seinät ja vaikka kattokin.
  • Ompele puutarhajuhliin suihkuverhokatos. Kun haluat tihkusadesuojan mutta et telttaa, viritä puiden väliin katteeksi muutaman euron hintaisia, valkoisia valmis­suihkuverhoja. Sido jokaisen verhon jokaiseen kulmaan tukeva naru ja pingota verhot kulmanaruilla puihin aavistuksen kallelleen, kaikki samaan suuntaan siten, että vesi pääsee valumaan katoksen päältä. Kun asettelet verhot reunoiltaan lomittain toistensa päälle hiukan eri korkeuksille, saat toimivan ja tyylikkään katoksen.
Kommentoi »