Maku

Pienet viinipullot − tartu trendiin ja nappaa juoma-asiantuntijamme 5 suositusta!

Pienet viinipullot − tartu trendiin ja nappaa juoma-asiantuntijamme 5 suositusta!
Pienet viinipullot ovat yhä kasvava juomatrendi. Pikkupullot ovat herkullinen ja hintalapultaan maltillinen tapa juhlistaa arkiateriaa tai kohottaa viikonloppubrunssin tunnelmaa. Katso juoma-asiantuntijamme Ilkka Sirénin suositukset!
Julkaistu: 12.4.2022

Lounassamppanja

Robert de Pampignac Champagne Brut 14,98 €/0,375 l.

Rutikuiva, sähköisen hapokas ja herkullisen sitruksinen samppanja on erinomainen ruokahalun herttäjä sekä virtaviivainen ruokajuoma niin broileripastan kuin uunilohen seuraan. Kukkaroystävällinen puolikas pullo tuo lorauksen luksusta arkeen – ja sopii lounastreffeille kuin nakutettu.

Katuruokapunkku

Jackson Estate Watercourse Cabernet Merlot 8,99 €/0,375 l.

Uusi-Seelanti on paljon muutakin kuin herukkaisia valkoviinejä. Cabernet Sauvignon- ja Merlot-rypäleiden sekoitus on klassinen yhdistelmä. Keskivertoa viileämmän ilmaston vaikutus ilmenee viinin raikkaana ja hillityn marjaisena makumaailmana, jota reunustaa suutuntumaltaan hienojakoinen tanniinirakenne. Kokeile sienibolognesen nyhtöpossutacojen tai nduja-pizzan kanssa.

Täydellinen sushiviini

Muros Antigos Alvarinho 8,99 €/0,375 l.

Pohjois-Portugalissa lähellä Espanjan rajaa sijaitseva viinialue Monção & Melgaço tunnetaan luonteikkaasta Alvarinho-rypäleestä valmistetuista valkoviineistä. Tasapainoinen, limettinen ja aavistuksen yrttinen valkoviini piristää raikkaalla hapokkuudella. Nappivalinta sushin kaveriksi.

Kermaisten ruokien kaveri

Louis Latour Bourgogne Chardonnay 10,00 €/0,375 l.

Chardonnay-rypäleestä valmistettuja Burgundin valkoviinejä pidetään maailman parhaimpina, eikä suotta. Tasapainoinen ja elegantti makumaailma yhdistettynä hennon öljyiseen mutta ryhdikkääseen suutuntumaan on kombo, joka on toiminut jo vuosisatoja. Tarjoile pesunkestävä ruokaviini kala- ja kasvisruokien, kermaisten kastikkeiden ja pehmeiden juustojen kanssa.

Monikäyttöinen klassikko

Lombardo Marsala Superiore Secco 9,70 €/0,375 l.

Jälkiruokaviiniksi keskivertoa kuivempi sisilialainen Lombardo Marsala Superiore Secco on monipuolinen ruokajuoma. Se sopii suolaisten alkupalojen, kuten juustojen ja lihaleikkeleiden pariksi, mutta myös makeiden jälkiruokien kaveriksi. Monivivahteinen, rusinainen ja pähkinäinen Välimeren klassikkoviini kannattaa tarjoilla aavistuksen viileänä.

1 kommentti