Pesukinnas ja laudeliina – tee itse uudet saunatekstiilit, jotka kruunaavat löylyhetken
Tee itse
Pesukinnas ja laudeliina – tee itse uudet saunatekstiilit, jotka kruunaavat löylyhetken
Virkkaa pesukinnas hauskalla lenkkivirkkauksella ja neulo helppo laudeliina pellavalangasta. Setti on myös hauska lahjaidea intohimoiselle saunojalle!
12.7.2016
 |
Kotivinkki

Lenkkivirkattu pesukinnas

Koko: 28 x 12 cm.

Pesukinnas – tarvikkeet:

 • Lappajärven Värjäämön Veera-pellavalankaa, 80 g valkoista ja 10 g vihreää
 • virkkuukoukku nro 4 tai käsialan mukaan.

Mallivirkkaus

Lenkkivirkkaus: *Ota langankierto koukulle, vie koukku työssä seuraavana olevan silmukan läpi, venytä lankaa etusormen avulla noin 3 cm pitkäksi lenkiksi, ota koukulle lenkin takareuna ja vedä se silmukan läpi, taita lenkki alas, ota langankierto koukulle ja vedä lanka kolmen koukulla olevan silmukan läpi.* Toista *–* krs loppuun. Lankalenkit muodostuvat työn nurjalle puolelle.

Tee pesukinnas näin

 1. Virkkaa valkoisella langalla löyhästi 30 kjs ja sulje kjs-ketju renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa 1 krs kiinteitä silmukoita.
 2. Aloita lenkkivirkkaus ja virkkaa spiraalina eli siirry suoraan seuraavalle krs:lle. Virkkaa 20 krs tai 20 cm tai kunnes kinnas on sopivan pituinen.
 3. Virkkaa työn yläreuna kiinni kiinteillä silmukoilla työn oikealta puolelta. Katkaise valkoinen lanka ja vedä s:n läpi. Käännä työn nurja- eli lenkkipuoli päällepäin
 4. Ota työhön limenvihreä lanka ja virkkaa kintaan ranteen puoleiseen reunaan 1 krs kiinteitä silmukoita. Virkkaus saa olla melko tiukkaa, tai voit vaihtaa pienempään koukkuun.
 5. Tee seuraavalla krs:lla ripustuslenkki: virkkaa 7 ks, 8 kjs, hyppää 2 ks yli ja tee seuraava ks 3. ks:aan. Jatka kiinteiden silmukoiden virkkausta spiraalina, kunnes työssä on yhteensä 4 krs. Tee lopuksi piilosilmukka, katkaise lanka ja vedä s:n läpi. Päättele langanpäät.

Neulottu laudeliina

Koko: 157 x 30 cm.

Laudeliina – tarvikkeet:

 • Lappajärven Värjäämön Veera-pellavalankaa, 100 g valkoista, 100 g tummanharmaata ja 100 g limenvihreää
 • neulepuikot nro 4 tai käsialan mukaan.

Mallineule

Ainaoikeinneule: Neulo jokaisella krs:lla kaikki s:t oikein.

Tiheys: 16 s ja 36 krs = 10 cm.

Tee laudeliina näin

 1. Luo valkoisella langalla löyhästi 50 s.
 2. *Neulo valkoisella langalla 20 krs ja katkaise lanka, neulo tummanharmaalla langalla 20 krs ja katkaise lanka, neulo limenvihreällä langalla 20 krs ja katkaise lanka*. Toista *–* niin kauan kuin lankaa riittää tai kun laudeliina on haluamasi pituinen.
 3. Päätä s:t löyhästi. Päättele ja höyrytä neule.

Ohjeet ja toteutus: Etelä-Pohjanmaan käsi- ja taideteollisuus

Kommentoi »