Kotivinkki

Pesukinnas ja laudeliina

Pesukinnas ja laudeliina
Virkkaa pesukinnas hauskalla lenkkivirkkauksella ja neulo helppo laudeliina. Uudet saunatekstiilit kruunaavat löylyhetken!
Julkaistu: 12.7.2016

PESUKINNAS LENKKIVIRKKAUKSELLA

Näitä tarvitset

  • Lappajärven Värjäämön Veera-pellavalankaa, 80 g valkoista ja 10 g vihreää
  • virkkuukoukun nro 4 tai käsialan mukaan  

Mitat ja mallivirkkaus

Koko: 28 x 12 cm. Lenkkivirkkaus: *Ota langankierto koukulle, vie koukku työssä seuraavana olevan silmukan läpi, venytä lankaa etusormen avulla noin 3 cm pitkäksi lenkiksi, ota koukulle lenkin takareuna ja vedä se silmukan läpi, taita lenkki alas, ota langankierto koukulle ja vedä lanka kolmen koukulla olevan silmukan läpi.* Toista *–* krs loppuun. Lankalenkit muodostuvat työn nurjalle puolelle.

Tee näin

1. Virkkaa valkoisella langalla löyhästi 30 kjs ja sulje kjs-ketju renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa 1 krs kiinteitä silmukoita.

2. Aloita lenkkivirkkaus ja virkkaa spiraalina eli siirry suoraan seuraavalle krs:lle. Virkkaa 20 krs tai 20 cm tai kunnes kinnas on sopivan pituinen.

3. Virkkaa työn yläreuna kiinni kiinteillä silmukoilla työn oikealta puolelta. Katkaise valkoinen lanka ja vedä s:n läpi. Käännä työn nurja- eli lenkkipuoli päällepäin

4. Ota työhön limenvihreä lanka ja virkkaa kintaan ranteen puoleiseen reunaan 1 krs kiinteitä silmukoita. Virkkaus saa olla melko tiukkaa, tai voit vaihtaa pienempään koukkuun. 

5. Tee seuraavalla krs:lla ripustuslenkki: virkkaa 7 ks, 8 kjs, hyppää 2 ks yli ja tee seuraava ks 3. ks:aan. Jatka kiinteiden silmukoiden virkkausta spiraalina, kunnes työssä on yhteensä 4 krs. Tee lopuksi piilosilmukka, katkaise lanka ja vedä s:n läpi. Päättele langanpäät.  

NEULOTTU LAUDELIINA

Näitä tarvitset

  • Lappajärven Värjäämön Veera-pellavalankaa, 100 g valkoista, 100 g tummanharmaata ja 100 g limenvihreää
  • neulepuikot nro 4 tai käsialan mukaan  

Mitat ja mallineule

Koko: 157 x 30 cm. Tiheys: 16 s ja 36 krs = 10 cm. Ainaoikeinneule: Neulo jokaisella krs:lla kaikki s:t oikein.

Tee näin

1. Luo valkoisella langalla löyhästi 50 s.

2. *Neulo valkoisella langalla 20 krs ja katkaise lanka, neulo tummanharmaalla langalla 20 krs ja katkaise lanka, neulo limenvihreällä langalla 20 krs ja katkaise lanka*. Toista *–* niin kauan kuin lankaa riittää tai kun laudeliina on haluamasi pituinen.

3. Päätä s:t löyhästi. Päättele ja höyrytä neule.  

Ohjeet ja toteutus: Etelä-Pohjanmaan käsi- ja taideteollisuus.

Kommentoi »