Persoonalliset pesutilat
Rakenna ja remontoi
Persoonalliset pesutilat
Saunat ja muut märkätilat ovat nyt rohkeampia kuin vuosiin. Poimi parhaat, kaikkia aisteja hellivät ideat Hyvinkään asuntomessuilta!
16.5.2014
 |
Meidän Talo

Seinien pystypanelointi harmahtavine sävyineen (Supi, sävy Poro 5087) luo mukavasti kontrastia tervaleppäisten lauteiden (Sunsauna) kumppanina.

Hirsitalon ylimääräisistä seinähirsistä taiteilemalla syntyi nuorenparin unelmasauna, jonka seinä- ja kattopinnat käsiteltiin saunasuojalla (Supi, sävy 3444). Penkkimäiset auteet nikkaroitiin halkaistusta hirrestä ja kattolistoitus korvattiin köysillä.
Metallikitaristin ja kuvataiteilijan saunan räväkkää tunnelmaa voi vahvistaa soundeilla. Kaiuttimet ovat lauteiden alla. Tervaleppäisen saunan on räätälöinyt Erikoispuu Parkkinen. Polykarbonaattilevyyn jyrsityt liekit valaistaan ledeillä.
Vaaleat pinnat luovat pieneen saunaan harmonisen tunnelman. Seinissä on käytetty harjattua kuusipaneelia ja lauteet ovat lämpökäsiteltýä haapaa (Metsäwood). Kiuas (Nuoska, Tulikivi) valkoisine kivineen oli asukkaiden ykkösvalinta, jonka ympärille kaikki muu rakentui. Valkoista linjakkuutta täydentää jokikivillä (Upofloor) laatoitettu kiukaan tausta. 
Kivitalon suuressa saunaosastossa on kylpylämäistä tunnelmaa myös kahdella kiukaalla varustetussa saunassa. Puukiuasta (Iki-kiuas) lämmitetään viereisestä huoneesta, jossa tulipesä mantteleineen näyttää takalta. Lauteet, paneelit ja sähkökiuas ovat Helon mallistoa.
Selkeiden linjojen valoisassa saunassa on materiaalina lämpökäsitelty haapa (Lumilaude).
Saunan skandinaavinen tyyli toteutui leveillä korpilattialankuilla (Tuulipuu). Betonilattia on käsitelty lisäaineella vahvistetulla uretaanivahaöljyllä.
Peseytyjät eivät sotke toisiaan, kun suihkujen paikat on mietitty ajatuksella. Kaikki laatat löytyvät RTV:n mallistosta. 
Suihkujen edusta valettiin hieman muuta lattiapintaa matalammaksi. Syvennyksen päällä on ruostumattomasta teräksestä teetetyt ritilät. Laatat ovat Kaakelikeskuksesta.
Tyylikkäästi aaltoilevat Svedbergsin Joy-kalusteet ovat vaaleaa, struktuuripintaista tammea. Seinän sisään upotetusta Idon vessanpytystä jää näkymään vain ovaalinmuotoinen istuinosa. 
Kommentoi »