Meidän Talo

Persoonalliset pesutilat

Mainos
Saunat ja muut märkätilat ovat nyt rohkeampia kuin vuosiin. Poimi parhaat, kaikkia aisteja hellivät ideat Hyvinkään asuntomessuilta!
Teksti Anne Alter
Kuvat Paavo Martikainen

Seinien pystypanelointi harmahtavine sävyineen (Supi, sävy Poro 5087) luo mukavasti kontrastia tervaleppäisten lauteiden (Sunsauna) kumppanina.

kuva
Hirsitalon ylimääräisistä seinähirsistä taiteilemalla syntyi nuorenparin unelmasauna, jonka seinä- ja kattopinnat käsiteltiin saunasuojalla (Supi, sävy 3444). Penkkimäiset auteet nikkaroitiin halkaistusta hirrestä ja kattolistoitus korvattiin köysillä.
kuva
Metallikitaristin ja kuvataiteilijan saunan räväkkää tunnelmaa voi vahvistaa soundeilla. Kaiuttimet ovat lauteiden alla. Tervaleppäisen saunan on räätälöinyt Erikoispuu Parkkinen. Polykarbonaattilevyyn jyrsityt liekit valaistaan ledeillä.
kuva
Vaaleat pinnat luovat pieneen saunaan harmonisen tunnelman. Seinissä on käytetty harjattua kuusipaneelia ja lauteet ovat lämpökäsiteltýä haapaa (Metsäwood). Kiuas (Nuoska, Tulikivi) valkoisine kivineen oli asukkaiden ykkösvalinta, jonka ympärille kaikki muu rakentui. Valkoista linjakkuutta täydentää jokikivillä (Upofloor) laatoitettu kiukaan tausta. 
kuva
Kivitalon suuressa saunaosastossa on kylpylämäistä tunnelmaa myös kahdella kiukaalla varustetussa saunassa. Puukiuasta (Iki-kiuas) lämmitetään viereisestä huoneesta, jossa tulipesä mantteleineen näyttää takalta. Lauteet, paneelit ja sähkökiuas ovat Helon mallistoa.
kuva
Selkeiden linjojen valoisassa saunassa on materiaalina lämpökäsitelty haapa (Lumilaude).
kuva
Saunan skandinaavinen tyyli toteutui leveillä korpilattialankuilla (Tuulipuu). Betonilattia on käsitelty lisäaineella vahvistetulla uretaanivahaöljyllä.
kuva
Peseytyjät eivät sotke toisiaan, kun suihkujen paikat on mietitty ajatuksella. Kaikki laatat löytyvät RTV:n mallistosta. 
kuva
Suihkujen edusta valettiin hieman muuta lattiapintaa matalammaksi. Syvennyksen päällä on ruostumattomasta teräksestä teetetyt ritilät. Laatat ovat Kaakelikeskuksesta.
kuva
Tyylikkäästi aaltoilevat Svedbergsin Joy-kalusteet ovat vaaleaa, struktuuripintaista tammea. Seinän sisään upotetusta Idon vessanpytystä jää näkymään vain ovaalinmuotoinen istuinosa. 
Julkaistu: 16.5.2014
Katso myös nämä