Kotivinkki

Patjan puhdistus: kanna ulos ja ripottele ruokasoodaa – näin saat patjan taas raikkaaksi!

Patjan puhdistus: kanna ulos ja ripottele ruokasoodaa – näin saat patjan taas raikkaaksi!
Patjan puhdistus kannattaa muistaa pari kertaa vuodessa, sillä vietät sängyssä kolmanneksen päivästäsi. Keväällä onkin hyvä aika tuulettaa ja puhdistaa koko sänky. Lue ohjeet!
Julkaistu: 4.5.2020

Patjan puhdistus – huolla patja näillä vinkeillä:

  • Kanna runkopatja tai ainakin petauspatja tuulettumaan ulos kaksi kertaa vuodessa, jos mahdollista. Siinä missä talvella kannattaa suosia pakkaspäivää, tartu keväällä tai kesällä toimeen aurinkoisena päivänä. Kuusi tuntia auringossa hävittää bakteereja.
  • Imuroi patjat huolellisesti. Jos imurointi ja tuuletus eivät riitä raikastamaan patjoja, ripottele niille ruokasoodaa ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Imuroi jauhe pois. Ruokasooda poistaa myös hajuja. Jos haluat, voit lisätä ruokasoodan joukkoon pari tippaa eteeristä öljyä tuomaan tuoksua.
  • Käytä patjansuojuksia ja pese ne parin kolmen kuukauden välein. Myös petauspatja olisi hyvä joko pestä tai vaihtaa välillä.
  • Peitot kannattaa pestä kerran vuodessa, tyynyt useammin. Käytä pesuainetta kolmasosa tavallisesta ja muista 60 asteen pesuohjelma. Vaihda tyyny uuteen noin kahden vuoden välein.
Kommentoi »