
1. Kupliva klassikko
Makean hedelmäinen ja pirteästi pirskahteleva italialainen herkkuklassikko Moscato d’Asti sopii alkumaljaksi ja rentoon seurusteluun. Viinin kuplarakenne tasapainottaa makeutta, mikä tekee juomasta sellaisenaan helposti lähestyttävän. Kokeile myös mietojen juustojen sekä raikkaiden jälkiruokien kanssa.
2. Yllättävä valkoinen
Saksalainen Neiss Riesling loistaa kategoriassaan. Raikkaan hapokas ja eloisa valkoviini on osoitus Riesling-rypälelajikkeen notkeudesta sekä kyvystä säilyttää sille tyypillisen herkullinen omenainen makumaailma. Kokeile sushin, vuohenjuusto- granaattiomenasalaatin tai vaikkapa kinkkupizzan kera.
3. Noutopöydän luottoviini
Rapean hapokas ja suoraviivaisen hedelmäinen sauvignon blanc sopii suolaisten alkupalojen, raikkaiden salaattien sekä kalaruokien kaveriksi. Kypsän sitruksinen ja hennon yrttinen chileläinen valkoviini on takuuvarma valinta noutopöytään kun tarjolla on kevyttä purtavaa. Nautitaan viileänä.
4. Monikäyttöinen rosee
Espanjalainen puolimakea ja raikas roseeviini on mainio valinta ruokapöytään. Viileänä tarjoiltu matala-alkoholinen rosee sopii niin kala- kuin kasviruokien seuraan. Viini on nappivalinta myös aasialaisten makujen, kuten tikka masalan tai ramenkeiton kyytipojaksi.
5. Holiton punkku
Australialainen, Shiraz-rypälelajikkeesta valmistettu alkoholiton punaviini on mehevä, kypsän marjaisa ja hennon mausteinen. Runsasrakenteisen viinin makean hedelmäinen maku sopii mausteisten ruokien, kuten chili sin carnen tai chimichurrilla kyllästetyn pihvin seuraan.
Tarjoile alkoholiton punaviini aavistuksen viilennettynä.