Meillä kotona -kaupat

Pärekori on paras! 26 verratonta tapaa käyttää klassikkoa kotona ja pihapuuhissa (Ja psst! Tästä jutusta voit myös ostaa omasi)

MAINOS
Pärekori on paras! 26 verratonta tapaa käyttää klassikkoa kotona ja pihapuuhissa (Ja psst! Tästä jutusta voit myös ostaa omasi)
Iki-ihana pärekori sopii moneen muuhunkin kuin sienimetsälle. Perinteinen kori uhkuu arjen kauneutta, jota kannattaa vaalia niin sisustuksessa kuin pihallakin. Nappaa tästä vinkit ja hanki upea, Suomessa käsityönä valmistettu Annansilmät-Aitan pärekori!
Julkaistu 7.9.2022

26 tapaa käyttää pärekoria:

1. Villasukkien säilytykseen

Ovatko lattiat kylmät? Nosta eteiseen tai kuistille pärekori ja täytä se erikokoisilla villasukilla. Siitä vieraat voivat sujauttaa jalkoihinsa sopivat kylään tullessaan.

Viluvarpainen kiittää, kun lämmikettä on lähellä. Annansilmät-Aitan klassinen, käsityönä valmistettu pärekori sopii moneen. Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n omistama Annansilmät-Aitta on jo yli sadan vuoden ajan työllistänyt näkövammaisia käsityöntekijöitä. Katso kaikki Annansilmät-Aitan tuotteet täältä.

2. Lankakerien ja käsityötilpehöörien kodiksi

Pyöriikö siellä täällä jämälankoja ja keskeneräisiä käsitöitä? Ja missä se virkkuukoukkukin taas on? Valjasta pärekori käsityötarvikkeiden säilytykseen. Kun neuloosi iskee, kori on ilo nostaa esille.

3. Pipot ja hanskat pinoon

Kun ilmat viilenevät, pitää lämpimät asusteet kaivaa taas esille. Rivi pärekoreja näyttää lakkihyllyllä kauniilta.

4. Suojaruukuksi viherkasveille tai vaikka syksyn kanervaistutuksille

Sommittele huonekasvit rykelmäksi pärekoriin. Luonnonmateriaalista valmistettu kori on kaunis myös syyskukka-asetelmissa parvekkeella tai terassilla.

Osta laadukas pärekoriklassikko tästä!

Mitäs ihanuuksia sieltä korista rönsyää?

5. Sisustushyllyksi seinälle

Laakeasta ja kenties sangattomasta pärekorista saa sievän pienen hyllyn, kun sen pohjan ruuvaa kiinni seinään. Kiva idea esimerkiksi pihasaunan pukuhuoneeseen laudeliinojen säilytykseen!

6. Kangaskassien tukikohdaksi

Löytyykö sinunkin kotoasi sen seitsemän erilaista kangas- tai kestokassia? Viikkaa kassit jämptisti pärekoriin ja sijoita vaikka hattuhyllylle. Siitä on helppo napata kassi mukaan kauppaan.

7. Liikuteltavaksi kierrätyspisteeksi

Mihin kerätä mainoslehtiset ja muut kiertoon lähtevät paperiroskat? No pärekoriin tietenkin! Korin avulla paperit on helppo kiikuttaa keräyspisteelle. Yhtä lailla pärekoriin voi kerryttää esimerkiksi kierrätyslasia tai -metallia, mutta silloin kori kannattaa suojata vaikka leivinpaperilla.

8. Wc-paperirullat ruotuun

Jos etsit kaunista säilytysastiaa vessaan paperirullille, vastaus on tietenkin pärekori.

Kieriskelevätkö vessapaperirullat vessan lattialla? Valjasta avuksi pärekori.

9. Lelukoriksi lapselle tai lemmikille

Legot, rakennuspalikat, vauvan lelut. Leluissa riittää varastoitavaa! Pärekori on kaunis säilytyslaatikko esillä pidettäville leluille.

10. Siivoustarvikkeiden roudaukseen

Jos kotona on useampi kerros, on satavarma, että kun puhdistusainetta tarvitsee yläkerrassa, puteli onkin alhaalla. Ja kun ikkunoita pesee, mihin laskea rätti, kun käyttää lastaa, ja toisinpäin? Nappaa seuraavana siivouspäivänä avuksi pärekori: kun pakkaat tarvitsemasi kamppeet sinne, ne ovat koko ajan ulottuvillasi.

11. Kaikki konsolipelit (vihdoin) samaan paikkaan

Vellooko lastenhuoneen lattialla lautta pleikkaripelejä? Jospa ne pysyisivät järjestyksessä pärekorissa?

Osta klassinen sienikori tästä!

12. Pyykkikoriksi makuu- tai lastenhuoneeseen

Onko kotia, jossa likaiset vaatteet eivät jäisi ajelehtimaan ympäriinsä? Kun makuu- ja lastenhuoneessa on omat pienet pyykkikorit, vaatteet eivät niin helposti päädy lattialle.

13. Lemmikille peti!

Pärekori on söpö lepopaikka pienelle lemmikille. Varsinkin kissa voisi tykätä!

14. Polttopuut pinoon

Missä säilyttää polttopuut takan lähellä? Jämäkkä pärekori on kaunis ratkaisu, ja se käsikynkässä on helppo hakea puut liiteristä.

15. Astioiden kuljetukseen

Tänään syödään ulkona! Pärekorissa astiat on näppärä kuljettaa grillin luo.

Laakea ja matalalaitainen Annansilmät-Aitan sienikori taipuu vaikkapa astioiden kuljetukseen.

16. Pihanhoitovälineiden säilytykseen

Pistolapio, rikkaruohorauta, syyslannoitepurkki. Järjestä pihanhoitotarvikkeet siististi pärekoriin ulkovarastoon tai terassille.

17. Mukaan hiekkaleikkeihin

Suuressa pärekorissa lelut on kätevä viedä hiekkalaatikolle. Ja mikä käytännöllisintä, korin raoista hiekka valuu itsestään pois.

18. Torkkupeittojen tyyssijaksi

Pärekori sujahtaa kivasti sohvapöydän alle. Vihdoin paikka torkkupeitoille!

Osta pieni ja kätevä marjakori tästä!

19. Suloinen vauvan kehto

Laakeaan pärekoriin saa sijattua pienelle vauvalle suloisen ensipedin samaan tapaan kuin äitiyspakkauslaatikkoon.

20. Joulupukin kunniatehtäviin

Missä pukki tuo lahjat? Tai mihin lahjat laitetaan kuusen alle? Miten olisi pärekori?

21. Paikka kesken oleville romaaneille

Kirjaston kirjat on kiva säilyttää erillään omista. Tai jos olet sitä sorttia, että sinulla on luvussa samaan aikaan useampi kirja, pärekori on myös kesken oleville kirjoille mainio tukikohta.

Kirjaston kirjat pysyvät tallessa – ja erillään omista kirjoista – kätevästi ja kauniisti pärekorissa.

22. Askartelutarvikkeet ja piirustusaarteet ruotuun

Asuuko teillä tuottelias taiteilija? Teokset voi pinota pärekoriin, ja kun se täyttyy, käydä läpi ja karsia. Toisessa pärekorissa voi säilyttää piirustus- ja askartelutarvikkeet.

23. Hedelmät, leivät, öljyt ja mausteet kauniisti esille

Erikokoisia ja -mallisia pärekoreja kelpaa pitää esillä keittiön tasoilla. Koreihin sujahtavat niin hedelmät, leivät kuin ruoanlaitossa tarvittavat öljypullot ja pippurimyllyt.

24. Mukaan torille ja kauppaan

Kyynärtaipeessa keikkuva pärekori kohottaa torireissun tunnelman astetta korkeammaksi!

25. Eväsretkelle, koska mennään?

Retkieväät tulee usein pakattua reppuun, vaikka suuntana olisi lähipuisto. Oi miksi, oi miksi? Pärekori on paljon tunnelmallisempi!

26. Sienimetsälle, tietysti!

Jotteivat perusasiat pääsisi unohtumaan: pärekori on eittämättä paras apuri sienimetsälle. Hengittävä kori on huomattavasti parempi paikka sienille kuin esimerkiksi muoviämpäri tai -pussi.

Annansilmät-Aitan matalareunainen mutta laakea sienikori on ihanteellinen apuri sienimetsälle: koriin mahtuu paljon saalista ilman, että sienet liiskaantuvat toistensa painon alle.

Katso myös modernit pärekorivaihtoehdot!

Miten sinä käytät pärekoria? Jaa ideasi alla kommenteissa meidän kaikkien iloksi!

3 kommenttia