Paras glögi? Valitsimme punaisten glögien joukosta 6 suosikkiamme: "Hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen joka tilanteen juoma"
Ruoka
Paras glögi? Valitsimme punaisten glögien joukosta 6 suosikkiamme: "Hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen joka tilanteen juoma"
Paras glögi sopii monenlaiseen tilanteeseen ja maistuu tietysti mahdottoman hyvältä. Viiniasiantuntija Ilkka Sirén kävi läpi sesongin punaiset glögit ja valitsi 6 maistamisen arvoista suosikkia.
Julkaistu 23.10.2019
Maku

Joka tilanteen juoma

Kypsän marjaisa, täyteläinen ja joulumausteinen Nordfors Luomu Punaviiniglögi on hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen “joka paikan glögi.” Herkullinen monitoimiglögi sopii niin kovien juustojen kuin makeiden jälkiruokien kyytipojaksi.

Nordfors Luomu Punaviiniglögi 8,48 euroa/0,75 l. Alkoholipitoisuus 11 %. Vegaaninen.

Klassinen valinta

Ruokaupoissa myytävä Blossa Glögg 5,5 % on matala-alkoholinen vaihtoehto glögijuhliin tai ihan vaan lounaan päätteeksi. Blossan perinteinen makumaailma on kuin lämmin villasukka, tuttu ja turvallinen. Täyteläinen, joulumausteinen ja makea Blossa Glögg on parhaimmillaan rouhean mantelin ja rusinoiden kera.

Blossa Glögg 5,5 % 6,99 euroa/0,75 l.

Glögit kuvassa vasemmalta ylhäältä alkaen: Blossa Glögg, Loimu 2019, Unser Haus Glühwein (vaakatasossa ylhäällä), Vana Tallinn Authentic Väkevä Viiniglögi (vaakatasossa alhaalla), Nordfors Luomu Punaviiniglögi ja alvi Glögi Luomu.

Rommin ystävälle

Jamaikalaisella rommilla maustettu Vana Tallinn Authentic Väkevä Viiniglögi on pimeiden iltojen takuuvarma pelastaja. Tämä glögi on täynnä lämmintä mausteisuutta ja ylikypsää hedelmäisyyttä. Tarjoa juoma lämmittävänä aperitiivina tai juustolautasen kaverina.

Vana Tallinn Authentic Väkevä Viiniglögi 11,89 euroa/0,75 l. Alkoholipitoisuus 15 %.

Nauti ulkona Saksan joulutorien tyyliin

Saksalainen Unser Haus Glühwein on kypsän herukkainen ja aavistuksen neilikkainen. Perinteinen glühwein sisältää vähemmän sokeria kuin meidän tutut glögimme, ja siksi suutuntuma juomassa on kevyempi ja tasapainoisempi. Parasta ulkona nautittuna talvipäivänä grillatun makkaran kaverina.

Unser Haus Glühwein 10,90 euroa/1 l. Alkoholipitoisuus 10 %.

Pikkujoulujen ykkönen

Yhden litran kartonkitölkkiin pakattu hennon mausteinen ja mehukkaan marjaisa Talvi Glögi luomu on makumaailmaltaan mutkaton ja helposti lähestyttävä. Makean marjaisa glögi on mainio jälkiruokajuoma. Kokeile juomaa piparkakkujen, joulutorttujen tai lämpimien kanelipullien kaverina.

Talvi Glögi Luomu 8,95 euroa/1 l. Alkoholipitoisuus 8 %. Vegaaninen.

Koti Kuopion Siikarannassa

Lignell & Piispasen punaviinipohjaisessa glögissä maistuvat klassikkomausteiden lisäksi vadelma ja häivähdys appelsiinia. Nauti juoma lämpimänä, 60-asteisena, hyvässä seurassa.

Loimu 2019 14,49 euroa/0,75 l, 15 %.

Vinkki!

  • Lämmitä glögi teräskattilassa liedellä. Yhden annoksen voit lämmittää mikrossakin. Hyvä tarjoilulämpötila on noin 60 astetta, mutta lämmitä juoma hieman kuumemmaksi, sillä se jäähtyy hieman jo mukiin kaadettaessa.
  • Säilytä avattu alkoholipitoinen glögi jääkaapissa ja käytä se 2–3 viikon kuluessa. Avaamattomana se säilyy noin vuoden.
Kommentoi »