Pampaheinä on sisustajien hittisomiste! Pörheä koristeheinä tuo kotiin maanläheisen rentoa tunnelmaa
Sisustus
Pampaheinä on sisustajien hittisomiste! Pörheä koristeheinä tuo kotiin maanläheisen rentoa tunnelmaa
Niitä näkyy nyt kaikkialla: Etelä-Amerikasta lähtöisin oleva pampaheinä on valloittanut sisustajien sydämet. Poimi ideat, miten käytät komeaa koristeheinää sisustuksessa!

Korkeat koristeheinät innnostavat tekemään erilaisia asetelmia. Etelä-Amerikasta lähtöisin oleva pampaheinä (cortaderia selloana) on näyttävä ilmestys maljakossa tai nipuksi sidottuna. Koristeheinä ei kaipaa vettä, sillä sen kukinto on pörheimmillään kuivattuna.

Pampaheinät ovat melko kalliita, sillä ne maksavat kukkakaupoissa 5–10 euroa kappaleelta. Pampaheinän lisäksi voi käyttää muitakin näyttäviä heiniä, joita luonnostakin löytyy.

Älä tyydy yhteen vaasiin

Ikkunalaudalle tehty sommitelma muodostuu eri kokoisista vaaseista ja koristeheinistä. Asetelma on aina rennomman näköinen, kun laitat jokaisen maljakkoon eri määrän koristeheiniä.

Iso Urna- ja korkea Ming-vaasi sopivat myös heinille, Marimekko.

Asetelman voi tehdä myös vaakatasoon

Pampaheinä on kaunis myös vaakatasossa. Herkullisessa kattaussommitelmassa on yhdistelty ihanasti luonnonmateriaaleja, puuta, kiveä ja keramiikkaa. Ruskean ja harmaan sävyillä saat seesteistä tunnelmaa sisustukseen.

Pampaheinä sopii myös kattausten koristeeksi. Kuva Hakola.

Työpöydän iloksi

Nippu koristeheiniä kruunaa inspiroivan työpisteen kodikkaaseen tyyliin. Korkeita pampaheiniä voi asetella nipuksi sidottuna korkeaan lasivaasiin. Pöydän lisäksi komeuden voi sijoittaa lattialle tai vaikka portaikkoon.

Korkista valmistettu ilmoitustaulu sopii hyvin yhteen koristeheinien kanssa, kuva Granit.

Osaksi juhlavaa asetelmaa

Pampaheinä sopii myös jouluiseen kahvipöytään. Tee säväyttävä kimppu ja laita koristeheinä samaan lasivaasiin jalohortensian, kukonharjan ja revonhännän seuraksi. Kynttilät ja metallihelmet tuovat asetelmaan sopivasti kimallusta.

Entry-kannu ja kuppi, Norman Copenhagen. Stailaus Laura Brotherus.

Pari voi riittää

Koristeheinistä ei tarvitse tehdä tuuheaa kimppua. Muutama huolettomasti aseteltu pampaheinä tekee keraamisista vaaseista ja lasipulloista koostuvasta asetelmasta sopivan boheemin. Vihreät ja ruskeat sekä terrakotan väriset vaasit sopivat hyvin neutraalin väristen koristeheinien pariksi.

Kuva Bloomingville.

Viherkasvin kaveriksi

Yllättävät yhdistelmät toimivat sisustuksessa. Rönsyilevä lehtipalmu on maino pari pörheille pampaheinille. Eteistilaan sijoitettu kukkateline piristää kotiintulijaa.

Plant Box -kukkateline, Ferm Living.

Aarteita luonnosta

Pidä silmät auki luonnossa liikkuessasi ja nappaa mukaan kauniita, kuivuneita heiniä. Ei maksa mitään!

Kuva Bloomingville.

Koristeheinät eivä pölise, kun suihkutat niihin hiuslakkaa.

Kommentoi »