Palmikoilla parempi! Lämmittävät lapaset koristellaan muhkealla palmikkokuviolla – nappaa ohje
Tee itse
Palmikoilla parempi! Lämmittävät lapaset koristellaan muhkealla palmikkokuviolla – nappaa ohje
Palmikoilla koristellut lapaset on ilo sujauttaa käsiin. Lapaset neulotaan kolmesta eri väristä: tummanvihreästä, punaisesta ja murretun vihreästä.
18.11.2022
 |
Meillä kotona

Palmikoilla koristellut lapaset – tarvikkeet:

 • Novita Woolly Wood -modaali-merinovillalankaa sävyä mänty (384) vajaa 50 g, karpalo (587) vajaa 50 g ja mätäs (358) vajaa 50 g.
 • Pyöröpuikot (40 cm) ja sukkapuikot 3–3,5 mm tai käsialan mukaan.

Mallineuleet:

 • Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 o, 1 n*, toista *–*.
 • Palmikkoneule suljettuna neuleena: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.
 • Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.

Tiheys: 24 s sileää neuletta = 10 cm.

Lapasten ruutukaavio.
Novita Woolly Wood -langan kaapelikierre takaa, että palmikon kaltaiset kohoneuleet pääsevät hyvin esille.

Palmikoilla koristellut lapaset – ohje:

Vasemman käden lapanen

 1. Luo metsän värisellä langalla 48 s ja jaa s:t neljälle puikolle, 12 s jokaiselle puikolle. Krs:n vaihtumiskohta on käden ulkosyrjällä, IV ja I puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 8 cm. Vaihda työhön karpalon värinen lanka, neulo sileää neuletta 1 kerros.
 2. Aloita palmikkoneule ja peukalokiilan lisäykset: neulo I puikon s:t ja II puikon s:illa oikein, kunnes puikon lopussa on 4 s. Tee lisäys (= ota kahden s:n välinen lankalenkki vasemmalle puikolle ja neulo se kiertäen oikein), neulo 2 s oikein, tee lisäys ja neulo 2 s oikein.
 3. Aloita III ja IV puikolla palmikkoneule I ruutupiirroksen 1. kerrokselta ja neulo 25 s:n kuvio. Kerroksella työhön tuli 1 uusi s ja työssä on nyt 49 s.
 4. Neulo peukalokiilassa sileää neuletta ja toista kiilan lisäyksiä joka 3. krs vielä 6 kertaa. Kiilan s-luku lisääntyy aina 2 s:lla. Neulo III ja IV puikolla palmikkoneuletta ja toista ruutupiirroksen kerrokset 2–9 kaksi kertaa.
 5. Vaihda työhön mättään värinen lanka ja neulo seuraavat 18 krs mättäällä. Huom. Kun olet tehnyt lisäykset valmiiksi, neulo 1 krs ja sitten seuraavaa krs:ta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 16 s apulangalle odottamaan. Luo kiilan kohdalle 2 uutta s:aa ja jatka mallineuleita.
 6. Kun olet neulonut mättäällä 18 krs, vaihda työhön metsän värinen lanka ja neulo sillä 18 krs. Kämmenosan pituus joustimesta eteenpäin mitattuna on noin 16 cm.
 7. Vaihda työhön karpalon värinen lanka ja aloita kärkikavennukset: Neulo I sekä III puikon alussa 1 s oikein, tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja tee II sekä IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein. Neulo puikoilla III ja IV palmikkoneuletta loppuun saakka.
 8. Tee tällaiset kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 9 s, katkaise lanka, pujota se loppujen s:iden läpi ja päätä hyvin.

Oikean käden lapanen

Neulo vasemman lapasen peilikuvaksi eli tee peukalokiila 2 s:n päähän III puikon alusta. Älä tee palmikkokuviota peilikuvana.

Peukalo

 1. Ota apulangalla odottavat s:t työhön ja poimi niiden lisäksi peukalon juuresta 3 s. Jaa nämä 19 s kolmelle puikolle ja neulo suljettuna neuleena sileää.
 2. Kun olet neulonut 5 cm tai kun peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennus. Eli neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo sitten 1 s ja nosta muut s:t sen yli vasemmalta oikealle, päätä hyvin.

Ohjetiedustelut: @novita.fi tai puh. 040 178 2266 ma ja ke klo 10–12. Lankatiedustelut: novita.lankapalvelu@ novita.fi tai novitaknits.com.

Kommentoi »