Orvokki on kevään ensimmäinen istutettava: oikea hoito saa sen kestämään koko kesän
Piha ja puutarha
Orvokki on kevään ensimmäinen istutettava: oikea hoito saa sen kestämään koko kesän
Orvokki kestää vaikka pikkupakkasen. Orvokin hoitoon kuuluvat viikoittainen lannoitus, säännöllinen kastelu ja kuihtuneiden kukkien poistaminen.
14.3.2016
 |
Viherpiha

Orvokin kasvupaikka ja istutus

Orvokki viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Paahteessa se alkaa helposti nuokkua. Paras paikka orvokille on aamuauringossa. Orvokki sopii kevään ensimmäisiin ruukkuistutuksiin, sillä se selviää jopa viiden asteen pakkasista.

Valitse orvokeille sopiva multa

Orvokille sopii ravinteikas ja vettä läpäisevä kukkamulta. Jos käytät puutarhamultaa, lisää siihen pitkävaikutteisia, hitaasti liukenevia lannoiterakeita tai kompostimultaa.

Orvokin hoito

Lannoita orvokkia veteen liukenevilla kastelulannoitteilla kerran viikossa keväästä syksyyn. Kastele ja poista kuihtuneet kukat säännöllisesti. Jos orvokki taantuu keskikesällä, leikkaa kasvusto alas ja lannoita. Kasvu elpyy muutamassa viikossa. Jos olet lähdössä lomalle, voit leikata orvokit alas jo etukäteen.

Orvokin lisääminen

Kylvä tarhaorvokin siemenet heinäkuussa ja kouli elo–syyskuussa kukkapenkkiin. Kaksivuotiset orvokit kukkivat seuraavana keväänä huhtikuusta alkaen. Vaihtoehtoisesti voit kylvää sisällä tammi–helmikuussa, jolloin kukinta alkaa toukokuussa.

Kommentoi »