Ompele pikkulaukku linturetkelle
Tee itse
Ompele pikkulaukku linturetkelle
Ompele kaikkien aikojen kevein kamera! Kun teet tämän veikeän pussukan huovasta, saat lintukirjan kulkemaan kätevästi mukana retkelle.
Julkaistu 20.3.2016
Unelmien Talo&Koti

Luonnossa liikkuessa kamera kuuluu monen perusvarusteisiin. Ehkä myös kasviopas, lintukirja tai alueen kartta. Ompele huovasta kevyt kameran näköinen pussi ja saat ainakin yhden taskun verran lisätilaa patikkaretkelle. 

Tarvikkeet kamera-pikkulaukkuun:

  • ohutta huopaa, harmaan sävyjä, valkoista ja jotakin värillistä
  • muliinilankaa, eri värejä
  • yksi suuri ja kaksi keskisuurta nappia
  • koristenauhaa.

Näin teet pikkulaukun

1. Leikkaa huovasta noin 15 x 25 -senttinen kappale. Taita se kirjekuorimaiseksi laukuksi (korkeus 10 cm ja leveys 15 cm) ja ompele sivuistaan koneella. Sujauta ompeluvaiheessa toiseen sivuun kantolenkki. Huomaa, että eteen kääntyy noin viiden sentin läppä. Käännä oikein päin.

2. Leikkaa 3-4 pyöreää huopakappaletta objektiiviksi. Ompele kerrokset yhteen etupistoilla. Kiinnitä objektiivi yläreunastaan pussukan läpän alareunaan, keskelle. Objektiivin alempi puolikas ei ole kiinni missään vaan sulkee painollaan pussukan suun kätevästi. (Jos haluat, voit ommella siihen myös nepparin.)

3. Leikkaa läpän yläreunaan kaitale erivärisestä huovasta ja tee siihen tilkuista etsin ja salama. Ompele ne paikoilleen etupistoilla, käytä värikästä muliinilankaa.

4. Ompele napit objektiivin molemmin puolin kameran runkoon sekä objektiivin keskelle.

Huovasta on helppo ommella pieniäkin kappaleita. Ohutta huopaa saa monen värisenä askartelukaupoista.
Valmista tuli! Nyt vain pikkulaukku ranteeseen roikkumaan ja lintujen kevätmuuttoa seuraamaan!

Lue lisää: 

Kommentoi »